2+1 gratis op alle zilveren & stalen juwelen* Shop nu!

Een huwelijksaanzoek moet het perfecte moment zijn, nietwaar? Het kopen van een mooie verlovingsring speelt daarbij een belangrijke rol. Geen wonder dat mannen er gemiddeld 3 maanden over doen om de perfecte verlovingsring te vinden. Ben jij ook op zoek en wens je meer informatie over verlovingsringen en waar je op moet letten bij het aanschaffen ervan? Dan zit je hier goed, in deze blog ontdek je alle tips voor het uitzoeken van de perfecte verlovingsring. 

Hoe ziet een verlovingsring eruit?

De klassieke vorm van een verlovingsring is de zogenaamde solitair ring. Dit is een gouden of witgouden ring met één grote steen erop, vaak is dit een diamant. Naast deze klassieke verlovingsring zijn er oneindig veel andere verlovingsringen te koop, ook bij Lucardi. Eigenlijk is er niets ‘goed’ of ‘fout’, de keuze van de ring  is zeer persoonlijk en hangt volledig af van de smaak van de aanstaande bruid (of bruidegom)!

Populaire verlovingsringen

Voordat we je belangrijke tips geven voor het kopen van de perfecte verlovingsring, geven we je eerst wat inspiratie. Hieronder zie je enkele populaire verlovingsringen die je op onze webshop kan terugvinden. Zit er al een ring bij waar je voorkeur naar uitgaat?

14 karaat geelgouden ring diamanten Witgouden solitair ring met diamant Gouden solitair ring met diamant Geelgouden ring met drie diamanten

Hoeveel moet je uitgeven?

Hoeveel je zou moeten spenderen aan een verlovingsring is natuurlijk nergens vastgelegd. In Amerika is het gebruikelijk om twee maandsalarissen uit te geven aan een verlovingsring, maar het belangrijkste bij een verlovingsring is natuurlijk het gebaar en de gedachte achter het aanzoek, en niet zozeer de prijs. Bij het kopen van de verlovingsring kijk je dan ook het best naar je eigen budget en hoeveel je het waard vindt om uit te geven aan een verlovingsring. Uiteraard kan je kiezen voor een dure verlovingsring, maar wanneer je op je knieën gaat, zal je lief net zo blij zijn met een goedkope verlovingsring. Uiteindelijk is het vooral het moment dat telt, en zolang het een ring is die jouw aanstaande bruid of bruidegom mooi vindt, hoef je je niet aan een bepaalde prijs te houden. De waarde van de ring gaat veel dieper: het is een symbool voor verbintenis.

Hoe werkt het met de stenen?

De meest traditionele keuze voor een verlovingsring is een diamanten ring. Wanneer je een verlovingsring met diamant wilt kopen is het belangrijk om te letten op de 4 C’s: Carat, Color, Clarity en Cut. De eerste C is van Carat, dat staat voor het aantal karaat. Karaat is het gewicht van de diamant, hierbij staat 1 karaat gelijk aan 0,2 gram. Hoen hoe hoger het karaat, hoe waardevoller de diamant. Color staat voor kleur, hierbij wordt er vooral gekeken naar hoe kleurloos een ring is. Hiervoor geldt: hoe kleurlozer een diamant is, hoe hoger de waarde. De derde C staat voor Clarity oftewel zuiverheid, dit gaat over het aantal onzuiverheden dat er in de diamant zitten. Aangezien diamant een natuurproduct is, zitten er altijd wat onzuiverheden in. Hoe minder deze onzuiverheden  te zien zijn, hoe hoger de kwaliteit van de diamant. De laatste C staat voor Cut, de slijpvorm. Dit is misschien wel het belangrijkste, want de manier waarop een diamant geslepen is, bepaalt hoe het licht erin valt en hoe mooi een diamant schittert en fonkelt. De bekendste slijpvorm is de briljant cut, deze zie je ook vaak bij verlovingsringen. Iedere diamant is gewaardeerd op al deze 4 C’s. Wanneer je jouw verlovingsring gaat uitzoeken, is het dus belangrijk om te bepalen welke van deze 4 C’s jij het belangrijkst vindt.

Witgouden verlovingsringen

Wil jij een goedkope verlovingsring kopen?

Wanneer je graag jouw lief ten huwelijk wil vragen, maar hiervoor niet te diep in de buidel wil tasten, zijn er genoeg manieren om op een verlovingsring te besparen. Zo kan je in plaats van een diamanten ring ook kiezen voor een prachtig exemplaar met een zirkonia steen of kristal. Wil je toch graag een verlovingsring met een echte diamant? Dan kan je besparen door een diamant te kiezen die iets minder zuiver is. Het verschil tussen een zuivere en iets minder zuivere diamant is bijna niet waar te nemen, maar je voelt het wel in de portemonnee. Het beste kan je dan gaan voor een iets minder zuivere, maar wel mooi geslepen diamant die mooi fonkelt. Zo heb je de prachtige uitstraling van een diamant maar is deze wel iets scherper van prijs. Hieronder vind je enkele prachtige modellen met zowel zirkonia als diamant, even mooi toch!

     Stalen verlovingsring met zirkonia      Rose bicolor ring met diamant Witgouden solitair ring met diamant Geelgouden verlovingsring met diamant

Hoe weet je welke ringmaat je moet kiezen?

Voordat je een verlovingsring kan gaan kopen is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet welke maat ring je moet nemen. Weet je de ringmaat nog niet, maar wil je hier stiekem achter komen zonder dat je de verrassing van het grote moment verpest? In de blog 'Hoe kom ik achter haar ringmaat zonder dat ze het doorheeft' staan wat tips!

Verlovingsringen

De perfecte verlovingsring kopen

Wanneer je er aan uit bent wat jouw budget is en welke maat verlovingsring je nodig hebt, hoef je enkel nog maar het perfecte model uit te zoeken. Het kan helpen als je al iets van een model in gedachte hebt, maar het kan ook fijn zijn om eerst enkele modellen naast elkaar te zien om je zo te kunnen oriënteren. In de Lucardi winkels kan je de meeste ringen in het echt bekijken en natuurlijk ook altijd om advies vragen. Voor zo’n belangrijke aankoop willen veel mensen er graag nog even een nachtje over slapen, en dat begrijpen we! Wanneer je definitief je keuze hebt gemaakt, kan je de verlovingsring ook online kopen via de webshop. Je kan je bestelling laten thuis leveren, maar je kan de ring ook komen afhalen in een Lucardi winkel. Zo loop je niet het risico dat je aanstaande verloofde thuis is wanneer de ring wordt geleverd.


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..