Een huwelijksaanzoek moet perfect zijn, en een verlovingsring speelt daar een belangrijke rol in. Geen wonder dat mannen er gemiddeld zo’n 3 maanden (!) over doen om de perfecte ring te vinden. Ben jij ook klaar om te starten met de zoektocht naar de perfecte verlovingsring? Lucardi helpt je graag verder!

Hoe ziet een verlovingsring eruit?

Een klassieke verlovingsring is een zogenaamde solitaire ring. Dit is een geelgouden of witgouden ring met één grote steen erop, vaak is dit een diamant. Naast de solitaire verlovingsring zijn er nog veel andere soorten verlovingsringen verkrijgbaar waarmee je een aanzoek kan doen. Bij een verlovingsring is er niet zoiets als ‘goed’ of ‘fout’. De keuze van de ring hangt natuurlijk ook gewoon af van de smaak van je verloofde!   

Bicolor gouden solitair ring met diamant (0.04ct.)
14 Karaat geelgouden ring met 7 diamanten 0,05ct
14 Karaat geelgouden ring met 7 diamanten 0,05ct
   

Hoeveel kost een verlovingsring?

Hoeveel een verlovingsring zou ‘moeten’ kosten, is natuurlijk voor iedereen weer een ander gegeven. In Amerika is het normaal om twee maandsalarissen uit te geven aan een verlovingsring. Maar aan jou de keuze om een verlovingsring zo duur te maken als je zelf wil. Het belangrijkste is dat het past binnen jouw budget en dat de verlovingsring goed in de smaak valt bij je verloofde. De waarde van een ring gaat veel dieper dan enkel de prijs, zo is de emotionele waarde van groter belang. Zo staat een verlovingsring een symbool voor jullie verbintenis!

Waarop moet je letten bij een verlovingsring met een echte diamant?

Wanneer je een diamanten ring koopt is het belangrijk dat je op de 4 C’s let: Carat, Color, Clarity en Cut. Carat of karaat staat voor het gewicht van de diamant. Hoe zwaarder een diamant, hoe beter. Diamanten worden namelijk beoordeeld op hun gewicht en niet op hun grootte. Color staat voor de kleur van de diamant. Hier is transparantie (doorzichtigheid) van belang: hoe kleurlozer de diamant, hoe mooier! De derde C staat voor Clarity, oftewel zuiverheid. Hierbij gaat het om hoe egaal en gaaf de diamant is. De laatste C staat voor Cut, de slijpvorm. Dit is misschien wel de belangrijkste C, want de manier waarop een diamant geslepen is, bepaalt hoe het licht er in valt en hoe mooi de diamant schittert en fonkelt!

14 Karaat geelgouden ring met diamant 0,02ct

14 Karaat geelgouden ring met diamant 0,02ct 14 Karaat geelgouden ring met diamant 0,02ct

Hoe kan je besparen op een diamanten verlovingsring?

Het gemakkelijkste waarmee je op een verlovingsring met diamant kan besparen, is de Clarity, de zuiverheid van de steen. Het verschil tussen een heel zuivere en iets minder zuivere diamant is bijna niet waar te nemen met het blote oog, maar je zal het wel voelen in je portemonnee. Ga voor een mooi geslepen diamant die schittert en fonkelt, dan is je verloofde blij en jij ook!

Hoe weet je welke ringmaat je verloofde draagt?

Bij een verlovingsring is het uiteraard van belang dat je de juiste maat ring koopt voor je verloofde. Maar hoe kom je nu achter een ringmaat zonder dat je verloofde doorheeft dat het grote moment bijna voor de deur staat?

In onze blog 'Hoe kom ik achter de ringmaat van mijn verloofde zonder dat ze het doorheeft?' vind je enkele tips!
Ben je benieuwd naar ons gamma verlovingsringen? Bekijk dan snel onze collectie verlovingsringen of kom langs in een van de winkels van Lucardi!


Een momentje, we updaten jouw winkelmand!

loading..