Tessa Broekhuizen

Welke soort piercings zijn er?

Piercings zijn en blijven toenemen in populariteit. Zagen we enkele jaren geleden de trend van navelpiercings vooral voorbij komen, tegenwoordig zijn oorpiercings en tongpiercings een ware trend. Tijd om eens wat meer in de wereld der piercings te duiken en te vertellen welke soort piercings er allemaal zijn.

Er zijn veel verschillende soorten piercings, in deze blog vind je alle soorten piercings die je in het gamma van Lucardi kan terugvinden:

  1. Helix piercing
  2. Tragus piercing
  3. Neuspiercing
  4. Navelpiercing
  5. Tongpiercing

In de Lucardi webshop vind je verschillende soorten piercings. Sommige spreken voor zich, maar er zijn ook piercings waarvan je misschien niet meteen weet wat het precies is. Zoals de micro barbell piercing en de seamless piercings, heb jij er ooit van gehoord?

De micro barbell piercing bestaat uit een staafje en 2 bolletjes, waarbij je een bolletje van het staafje kan losmaken om op die manier de piercing vast te zetten. Deze micro barbell piercings kan je gebruiken als navel-, tong-, tragus- of helixpiercing. De seamless piercing bestaat uit een rondje en heeft geen aparte slotje. Deze kan je dan weer gebruiken als neus-, helix- of traguspiercing.

Helixpiercing

De laatste jaren is de helixpiercing zeer populair geworden. De helixpiercing wordt geplaatst in het bovengedeelte van het oor, in het kraakbeen. Na het piercen van deze piercing wordt vervolgens vaak voor een knopje of een smal, klein ringetje gekozen.

Tragus piercing

Een andere zeer populaire oorpiercing is de tragus piercing. Tragus is het stukje in je oor waarmee je je oor kan dicht drukken en waar je je oordopjes achter plaatst. De traguspiercing vind je bijvoorbeeld als staafje met aan twee kanten een bolletje, ook wel de micro barbell piercing genoemd. 

Neuspiercing

Naast de oorpiercings zijn ook nog altijd de neuspiercings populair. De neusvleugel piercing is hierbij de bekendste piercing. Eén van de meest verkochte modellen hiervoor zijn de neuspiercing ringetjes (seamless ringetjes), je kan echter ook kiezen voor neuspiercing knopjes. Mocht je zelf niet zo’n groot fan zijn van de ringetjes of het lastig vinden om ze te plaatsen, dan kan je ook kiezen voor een piercing die niet volledig sluit.

Navelpiercing

Ook navelpiercings zijn nog altijd populair, zeker in de zomermaanden zie je de vraag naar navelpiercings toenemen. En zijn de navelpiercings niet weg te slaan uit het straatbeeld! Iedereen kan een navelpiercing dragen: van jong tot oud en voor zowel dames als heren. Bij Lucardi kan je kiezen uit navelpiercing hangers of stalen navelpiercing knopjes.

Tongpiercing

Misschien een piercing die je niet zo snel in het rijtje bij Lucardi zou verwachten, maar ook tongpiercings vind je terug in ons gamma! Deze piercings zijn gemaakt van staal en zijn gemakkelijk in gebruik. De tongpiercing wordt ook wel een micro barbell genoemd, waarbij de piercing bestaat uit twee bolletjes en een staafje. Hierdoor kun je het bolletje heel gemakkelijk op het staafje klikken, en blijft de tongpiercing goed zitten.

Piercings kunnen een leuke toevoeging zijn aan jouw dagelijkse outfit. Het is gemakkelijk in onderhoud, je kan regelmatig wisselen en ergens zijn ze ook tijdloos. Het plaatsen van een piercing lijkt misschien eng en pijnlijk, maar dat is zeker niet het geval. Een piercing is in geen tijd geplaatst en je hebt er nog lang plezier van. Ook kan je een piercing er gemakkelijk uithalen wanneer je er op uitgekeken bent. Kortom, piercings zijn een tof accessoire om een extra toets te geven aan jouw look. Welke piercing is jouw favoriet?   

Ben jij benieuwd wat er allemaal in het gamma van Lucardi aanpiercings te vinden is? Check dan snel hier alle piercings