Elles van Leeuwen

Duurzame gouden juwelen bij Lucardi

Dat het belangrijk is om op een duurzame manier te leven is iets wat we steeds vaker horen. Er zijn veel keuzes die je kan maken om duurzamer en verantwoorder te leven, maar wist je dat vooral ook de aankopen die je doet een grote rol spelen? Zo kan je bij veel van je aankopen kiezen voor een meer duurzame optie. Ook bij de aanschaf van juwelen zijn er genoeg duurzame keuzes te maken.. Kies bijvoorbeeld voor juwelen die vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen of juwelen die op een eerlijke en milieuvriendelijke manier zijn gemaakt.

Duurzame juwelen van goud

De juwelen uit onze Responsible Gold collectie worden gemaakt van eerlijk goud. De collectie wordt ‘eerlijk’ genoemd omdat het gecertificeerd is door de Responsible Jewellery Council. Deze organisatie streeft naar eerlijke handel, opvolging van mensenrechten, goede werkomstandigheden en een goede prijs voor de arbeiders. De Responsible Jewellery Council eist daarnaast dat er bij de goudwinning ook rekening gehouden wordt met het milieu. Ook mag het goud niet afkomstig zijn uit conflictgebieden.

Onze favoriete Responsible Gold juwelen

Ben je benieuwd welke juwelen bij Lucardi gemaakt zijn van Responsible Gold? Hieronder hebben we een aantal van onze favorieten op een rijtje gezet. Wil je het volledige gamma zien? Bekijk dan alle Responsible Gold juwelen in onze webshop!

Nog meer duurzame juwelen

Naast de Responsible Gold collectie zijn er nog meer duurzame sieraden bij Lucardi. Wist je bijvoorbeeld dat we ook juwelen in ons gamma hebben van gerecycleerd zilver? In deze blog over Elora gerecycleerd zilveren juwelen vertellen we er iets meer over. Ook in ons horlogegamma kan je kiezen voor een duurzaam model, namelijk de houten horloges van Hot&Tot. Wil je weten wat deze horloges zo duurzaam maakt? Bekijk dan snel deze blog!

Dit vind je misschien ook leuk!