30% korting op alle 9 karaat juwelen* Shop nu!

Heb je een ring die net iets te groot of te klein is, en wil je deze weer perfect laten passen? In deze blog vertellen we je alles over het vergroten en verkleinen van ringen. Just keep on reading!

Hoe werkt het vergroten of verkleinen van een ring?

Een ring kan je niet zelf vergroten of verkleinen, hiervoor moet je naar een juwelier of goudsmid. Maar hoe werkt het vergroten van een ring nu precies? Awel, bij het vergroten van de ring wordt met behulp van een mal de ring vermaakt, of eventueel een stukje edelmetaal tussen gevoegd. Bij het verkleinen van een ring wordt een stukje edelmetaal dan weer weggehaald, om de ring vervolgens weer aan elkaar te solderen en mooi af te werken.

Kunnen alle ringen vergroot of verkleind worden?

Niet alle ringen zijn geschikt om te laten vergroten of verkleinen. De materialen goud en zilver zijn hier zeker geschikt voor, maar staal en palladium bijvoorbeeld niet. Deze kunnen breken omdat deze materialen te hard zijn. Ook ringen met bijvoorbeeld zirkonia of diamant kunnen niet altijd op maat gemaakt worden. Hoe meer steentjes er in zitten, des te moeilijker het voor een juwelier wordt om een ring te vergroten of verkleinen.

Hoeveel maten kan mijn ring vergroot of verkleind worden?

Een ring zonder steentjes kan maximaal 1 maat vergroot of verkleind worden. En een ring met stenen kan maximaal een halve maat vermaakt worden, anders heb je kans dat door het verbuigen van de ring de steentjes gaan loszitten. Deze stenen kunnen namelijk door de spanning los laten. We raden aan om altijd het advies van een van onze collega’s in de winkel te vragen om een teleurstelling te voorkomen.

Hoe gaat het vergroten of verkleinen bij Lucardi?

Wanneer je bij Lucardi een ring wil laten vergroten of verkleinen, sturen we het op naar ons atelier waar een goudsmid ermee aan de slag gaat. De kosten van het op maat laten maken van een ring kunnen iets verschillen. Dit heeft te maken met hoe ingewikkeld het vermaken is en of er edelmetaal aan de ring moet worden toegevoegd. Je ring hoeft niet bij Lucardi gekocht te zijn om door ons vergroot of verkleind te worden. Vraag er gerust naar in één van onze winkels!


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..