Bestel alle zilveren juwelen met de actie 2+1 gratis. Bekijk alles

Het is inmiddels al jaren een real fashion statement, maar piercings zijn tegenwoordig populairder dan ooit! Waar we een aantal jaar geleden de navelpiercing op zagen komen, zien we nu veel oorpiercings voorbij komen. Tijd om eens wat meer in de piercingtrend te duiken!

Wist jij bijvoorbeeld dat de eerste piercing – en dan hebben we het over oorringen – al 2500 jaar voor Christus gevonden werd? En dat de populairste piercing voor vrouwen (los van het gaatjes schieten in het onderste gedeelte van je oor) de navelpiercing is? (33%) Voor mannen ligt dit meer verdeeld, de wenkbrauw-, tong- en oorpiercing liggen hier qua percentages dicht bij elkaar. (rond de 17%) En oké vooruit, nog een laatste feitje: De wereldrecordhouder met het hoogste aantal piercings maar liefst 6925 lichaam piercings heeft? Wat - naar het schijnt – maar liefst een totaalgewicht van 3 kilogram heeft!

Wat ons betreft mag het wat minder extreem, máár een leuke earparty is wél een look die altijd kan! Zo zijn er een aantal populaire oorpiercings, die ik hieronder uit ga leggen:

Oorbellen
De meest voorkomende oorpiercing is de lobe oorbel, dit noemen wij bijvoorbeeld het ‘gaatjes schieten’. Zoals deze woorden het al zeggen, gaat het dus niet om het piercen (het is namelijk niet in het kraakbeen), maar om het zachte gedeelte van het oor. Hier wordt een schiettang voor gebruikt.

Helixpiercing
De laatste jaren is een andere piercing populair geworden: de helixpiercing. De helixpiercing wordt geplaatst in het bovengedeelte van het oor, waar net het kraakbeen begint. Na het schieten van deze piercing wordt vervolgens vaak voor een knopje of een ringetje gekozen. Bij Lucardi kun je sinds een tijdje een oorpiercing laten zetten, wat betekent dat er gepiercet wordt in het kraakbeen. Hierbij kun je zelf de hoogte van de piercing bepalen.De tragus piercing
Waarschijnlijk de derde in het rijtje van populaire piercings, is de tragus piercing. De tragus is het stukje waarmee je je oor dicht kunt drukken of waar je oordopjes achter blijven hangen. De traguspiercing vind je bijvoorbeeld als staafje met aan twee kanten een bolletje, maar ook als een ringetje dat wordt gesloten met een bolletje.


 

Neuspiercing
Naast de oorpiercings zijn ook nog altijd de neuspiercings populair. De neusvleugel piercing is hierbij de bekendste piercing, en de een van de meest verkochte modellen zijn hierbij de neuspiercing ringetjes. Mocht je zelf niet zo’n fan zijn van de ringetjes of het lastig vinden om dit in te zetten, dan zijn ook de neuspiercings wrap around modellen goede opties.

Navelpiercing
De navelpiercings zijn nog altijd populair, zeker wanneer de warmere temperaturen er aan komen! Eigenlijk zie je deze trend altijd weer terugkomen. Voor de navelpiercings heb je keuze uit navelpiercing hangers, maar ook stalen navelpiercing knopjes.

Tegenwoordig zijn verschillende piercings een hele leuke toevoeging aan jouw dagelijkse look! Het is makkelijk in onderhoud, je kunt regelmatig wisselen van nieuwe stijlen juwelen en ze zijn tijdloos! Het laten zetten van een piercing lijkt misschien heel eng, maar het is zo gebeurd! Je hebt er gegarandeerd levenslang plezier van. Voor welke piercing ga jij?


Een momentje, we updaten jouw winkelmand!

loading..