Eva van Hardeveld

New in: Elora juwelen van gerecycleerd zilver

Dat je bij Lucardi de mooiste zilveren juwelen vindt tegen leuke prijsjes, dat wist je natuurlijk al. Maar wist je ook dat we een duurzame collectie hebben die gemaakt is van gerecycleerd zilver? De Elora juwelen zijn een nieuwe toevoeging aan onze zilveren juwelen!

Wat is gerecycleerd zilver?

Voor het vervaardigen van juwelen zijn grondstoffen nodig, zoals zilver, goud of staal. Deze grondstoffen worden uit de natuur gewonnen om het vervolgens te laten smelten en om te vormen tot sieraden. Toch hoeft het niet altijd zo te zijn dat deze materialen speciaal gewonnen moeten worden, er zijn immers al zoveel zilveren producten die ook hergebruikt kunnen worden. Het kan dus zomaar zijn dat bijvoorbeeld oude zilveren munten niet meer worden gebruikt als betaalmiddel, maar omgesmolten worden om er zilveren juwelen mee te maken. Door op deze manier grondstoffen te hergebruiken hoeft er geen nieuwe grondstof gewonnen te worden, en is het juweel duurzaam.

Elora, een duurzame juwelencollectie

De juwelen van Elora zijn gemaakt van 100% gecertificeerd gerecycleerd zilver. De collectie bestaat uit kettingen, oorbellen en ringen. Ook als je een liefhebber van goudkleurige juwelen bent, dan is de Elora collectie iets voor jou, de juwelen zijn namelijk verkrijgbaar in zowel zilver als verguld goud!

Juwelen laten graveren

De Elora juwelen hebben verschillende vormen zoals hartjes en rondjes, en zijn allemaal te graveren. Zo kan je een persoonlijke toets aan een duurzaam Elora juweel geven, denk bijvoorbeeld aan je initialen op de oorbellenhangertjes of een bijzondere datum op een ring.

Fan van duurzame juwelen?

Shop jij vaker bewust en ben je op zoek naar duurzame initiatieven? Dan hebben we nog een aantal toffe collecties om te bekijken! Zo zijn bijvoorbeeld de Hot&Tot horloges gemaakt van restafval hout en wordt er voor elk verkocht horloge een boom geplant. Ook zijn onze gouden juwelen van ‘responsible gold’ gemaakt, wat inhoudt dat er eerlijk gewonnen goud gebruikt wordt waarbij rekening wordt gehouden met mens en milieu. In deze blog lees je meer over onze ‘responsible gold’ juwelen. Wil je alle duurzame collecties nog eens bekijken? Je vindt ze allemaal terug op onze duurzaamheidspagina!