30% korting op alle 9 karaat juwelen* Shop nu!

Duurzame juwelen en horloges

Look fabulous while saving the planet! Wist jij dat wij duurzame en gerecycleerde juwelen en horloges kan terugvinden in ons assortiment? Met deze duurzame modeaccessoires maak jij niet alleen jouw outfit compleet, maar draag je ook een steentje bij aan een duurzamere en mooiere wereld! Lees op deze pagina meer over onze duurzame juwelencollecties en laat je inspireren!

 

 

Bij Lucardi verkopen we ondertussen al verschillende duurzame juwelenmerken. Eén van deze duurzame juwelenmerken is Elora dat prachtige sieraden maakt van gecertificeerd en 100% gerecycleerd zilver. Hiervoor worden gebruikte zilveren juwelen en andere zilveren voorwerpen gesmolten en gevormd tot nieuwe juwelen. Naast de basiscollectie van Elora zijn er ook de Elora naamkettingen. Deze kettingen worden in ons eigen Lucardi Atelier gemaakt en hebben daardoor een extra snelle levertijd. Ook tof: bij aankoop van een duurzaam juweel uit de Elora collectie ontvang je er een gratis verpakking bij!

 

Het merk Hot&Tot heeft houten horloges die stuk voor stuk met de hand gemaakt zijn van resthout. Resthout is hout van over de hele wereld dat overgebleven is bij de productie van andere houten producten. Voor deze houten horloges zijn dus geen extra bomen omgehakt. Ook plant Hot&Tot bij ieder verkocht horloge een nieuwe boom, wat dit merk een duurzaam karakter geeft. Zo maken we samen met Hot&Tot de aardbol een stukje groener! De houten horloges worden geleverd in een mooi doosje met speciaal gereedschap waarmee je jouw horlogebandje gemakkelijk kan verstellen. 

 

De juwelen uit onze Responsible Gold collectie worden gemaakt van 'eerlijk goud'. Deze collectie is gecertificeerd door de Responsible Jewellery Council, een organisatie die naar eerlijke handel streeft en naleving van mensenrechten, goede werkomstandigheden en een goede prijs voor de arbeiders hoog in het vaandel heeft staan. Bij de goudwinning van deze juwelen wordt bovendien rekening gehouden met het milieu. Daarnaast mag het goud niet afkomstig zijn uit conflictgebieden.

Duurzame juwelen en horloges

Duurzame juwelen en horloges

De afgelopen jaren is duurzaamheid een thema dat steeds meer aandacht krijgt, en door steeds meer mensen in het dagelijks leven wordt nagestreefd. Doordat er zo veel aandacht voor duurzaamheid is, komen er gelukkig ook steeds meer duurzame en verantwoorde opties voor bijna elke aankoop. En natuurlijk blijven juwelenmerken hier niet in achter! 

Wat zijn duurzame juwelen?

Hoewel duurzaamheid tal van verschillende betekenissen kan hebben, houden duurzame juwelen vooral in dat er op een verantwoorde manier gebruik is gemaakt van de materialen. Bijvoorbeeld door grondstoffen te recycleren om er vervolgens nieuwe juwelen van te maken. Of juist afvalmateriaal van andere producten te gebruiken als basis voor de juwelen. Daarnaast verstaat men onder duurzaamheid ook dat er tijdens het productieproces meer aandacht is voor mens en milieu. Bijvoorbeeld door het winnen van de grondstoffen en het productieproces zo milieuvriendelijk mogelijk te laten verlopen. Aandacht voor de mens in het proces houdt in dat er meer aandacht is voor mensenrechten en dat er een eerlijke beloning is voor de materialen en inzet.

Duurzame én fair trade juwelen

Bij Lucardi verkopen we verschillende soorten en merken juwelen en horloges waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Naast duurzaam worden sommige juwelen ook bestempeld als fair trade. Fair trade staat voor eerlijke handel, en houdt kortweg in dat er bij de productie van de juwelen gekeken wordt naar een duurzame manier in het productieproces: van het winnen van grondstoffen tot het vervaardigen van de uiteindelijke juwelen. Daarnaast is eerlijke handel ook zeer belangrijk als je over fair trade juwelen spreekt, dit betekent dat alle betrokken partijen tijdens het productieproces een eerlijk loon of eerlijke prijs krijgen.  

Bestel jouw duurzame juwelen of horloges op Lucardi.be

Spreekt duurzaamheid jou aan? Snuister dan eens rond op deze pagina en ontdek al onze duurzame juwelen en horloges, en kies je favoriet! De meeste duurzame juwelenmerken zijn ook verkrijgbaar in onze winkels, maar het volledige gamma vind je in onze webshop! 

Wil je ook bij je bestelling rekening houden met het milieu? Door te kiezen voor afhalen in één van onze winkels maak je een duurzame keuze. Jouw pakketje gaat dan mee met de aanlevering voor de winkels, er hoeft dan geen bezorger apart te gaan rijden om het pakketje bij je thuis te laten leveren.

Juwelen en horloges online bestellen

✓ Op werkdagen voor 19.00 besteld morgen in huis! ✓ Gratis levering vanaf €49,99 ✓ Gemakkelijk terugsturen ✓ Niet goed, geld terug ✓ BE commercecertificaat

Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..