Cyber Monday: 25% extra kassakorting op bijna alles. Bekijk alles!

Het dragen van permanente armbandjes wordt ook in België steeds populairder. Ben jij benieuwd wat deze trend van permanente armbanden precies is en waar het vandaan komt? Je leest het in deze blog!

Wat is een permanente armband?

De permanente armbandjes die nu trending zijn, zijn subtiele schakelarmbandjes die vast gesoldeerd worden. Bij het solderen wordt er een stukje metaal gesmolten zodat de schakels aan beide uiteinden van het armbandje aan elkaar verbonden kunnen worden. Het gemolten metaal wordt heel snel weer hard en stevig en dit zorgt er voor dat het armbandje permanent vast blijft zitten om je pols. 

Door de armbandjes op deze manier vast te maken, hebben ze geen sluiting die je zelf los en vast kan maken en zo worden de armbanden dus permanent. Nu hoeft permanent in dit geval niet écht te betekenen voor altijd, maar daar lees je straks meer over.

Gouden permanente armbanden

Waar komt de permanent bracelet trend vandaan?

Het permanent dragen van juwelen is niet per se iets nieuws. In de geschiedenis van juwelen is het juist heel gebruikelijk dat juwelen vroeger altijd werden gedragen en in sommige culturen werden mensen zelfs met hun juwelen om begraven. Toch is er een verschil tussen het niet af doen van je juwelen en het niet af kúnnen doen.

Toen het juwelenmerk Cartier in 1969 de Love Bracelet uit bracht, was dit al een vrij permanente vorm van een armband dragen. Deze bangle wordt vast gedraaid met een schroenvendraaiertje en kan je niet af doen tenzij je deze ook weer met de schroevendraaier los maakt.

Nóg een stapje verder gaat de huidige permanent bracelet trend. Het zijn meestal armbandjes maar je kan ook kiezen voor een permanent enkelbandje of een ketting. En zoals we eerder al zeiden, permanent hoeft niet écht voor altijd te zijn. Doordat het vaak hele fijne schakeltjes zijn zou je het juweel altijd kapot kunnen knippen als het nodig is. Maar toch, veel permanenter dan een gesoldeerd juweel wordt het niet!

Wat is de betekenis van een permanente armband?

Één van de leukste dingen aan juwelen is dat ze heel vaak emotionele waarde hebben. Doordat je een juweel van een dierbare hebt gekregen of het bijvoorbeeld ergens symbool voor staat. Dat laatste is ook het geval met de permanente juwelen. Dit is natuurlijk een heel sterk symbool voor een onbreekbare band met iemand anders. De permantente armbanden zijn daarom een perfect juweel om samen met jouw vriend(in), geliefde of familielid te nemen. Natuurlijk kan je ook een permanent juweel alleen nemen, bijvoorbeeld als symbool voor de liefde voor jezelf of om een bijzonder moment te herinneren.

Schakelarmbanden

Wat maakt een permanente armband zo populair?

De permanente armbandjes zoals we die nu vaak zien worden steeds populairder om een paar redenen. Allereerst is het een nieuwe vorm van een vriendschapsjuweel, wat het natuurlijk heel leuk maakt! Niet iedereen zal een traditionele vriendschapsring leuk vinden, dus is een armbandje een goed alternatief. Een andere reden is dat het hele subtiele juwelen zijn. Dit is niet alleen helemaal on trend, het maakt het ook makkelijker om elke dag te kunnen dragen. Je kan een subtiel armbandje combineren met andere armbandjes of op zichzelf dragen waarbij het bijna niet op valt. Een derde reden dat de permanente armbanden steeds vaker gezien worden, is doordat het samen een armbandje nemen een mooi moment is en veel mensen dit delen op Social Media. Mensen delen hierop filmpjes van hoe ze hun vriendschapsarmbandje permanent laten vast maken samen met een dierbare. 

Zou jij een permanente armband willen?

Wat vind jij van deze trend? Zou je een permanent juweel willen of hoeft het voor jou niet zo 'voor altijd'? Bij Lucardi verkopen we geen echte permanente armbanden maar wel subtiele schakelarmbandjes met een sluiting. Zo heb je wel de look van de populaire permanente armband maar zonder de commitment. Je kan er dan natuurlijk nog steeds voor kiezen om het juweel nooit meer af te doen. Vooral wanneer je kiest voor een materiaal zoals 14 karaat goud en goed met het juweel om gaat kan je deze makkelijk dag en nacht blijven dragen zonder het af te doen. Ben je benieuwd geworden? Bekijk dan vast al onze schakelarmbandjes of zie hieronder vast een paar van onze favorieten!

Figaro schakel armband Gourmet schakelarmand zilverkleurig Closed forever schakelarmband


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..