20% extra winkelwagenkorting op alles* Bekijk alles!

Het dragen van permanente armbandjes wordt in België en Nederland  steeds populairder. Ben je benieuwd wat deze trend nu precies inhoudt, en waar het vandaan komt? Je leest alles over permanente armbandjes in deze blog!

Wat is een permanente armband?

De permanente armbandjes die nu volledig on trend zijn, zijn subtiele schakelarmbandjes die vast gesoldeerd worden. Bij het solderen wordt er een stukje metaal gesmolten zodat de schakels aan beide uiteinden van het armbandje aan elkaar verbonden kunnen worden. Het gesmolten metaal wordt heel snel weer hard en stevig, dit zorgt ervoor dat het armbandje permanent blijft vastzitten om je pols. 

Door armbandjes op deze manier vast te maken, hebben ze geen sluiting die je zelf los en vast kan maken en zo draag je deze armbandjes dus permanent. Nu hoeft permanent in dit geval niet zozeer te betekenen “voor altijd”, maar daarover lees je straks meer.

Gouden permanente armbanden

Waar komt de permanent bracelet trend vandaan?

Het permanent dragen van juwelen is niet zozeer iets nieuws. In vroegere tijden was het juist heel gebruikelijk dat juwelen voor langere tijd gedragen werden. En in sommige culturen werden mensen zelfs met juwelen om begraven. Toch is er een verschil tussen het niet willen af doen van juwelen en het niet kúnnen af doen… 

Toen Cartier in 1969 de Love Bracelet uit bracht, was dit al een vrij permanente vorm van het dragen van een juweel. Deze bangle armband werd met een klein schroevendraaiertje aan een vijsje vast gedraaid, zodoende kon je de armband dan ook niet af doen tenzij je deze ook weer op dezelfde manier los vijst. 

De huidige permanente juwelen trend gaat echter nog een stapje verder. Voor deze trend wordt meestal gekozen voor een armbandje, maar je kan ook gaan voor een permanent enkelbandje of ketting. En zoals we eerder al zeiden, permanent betekent niet “voor altijd”. Doordat het vaak zeer fijne schakeltjes zijn zou je het juweel immers altijd kapot kunnen knippen als het nodig is. Maar toch, veel permanenter dan een gesoldeerd juweel wordt het niet!

Wat is de betekenis van een permanente armband?

Eén van de mooiste dingen aan juwelen is dat ze vaak een emotionele waarde hebben. Bijvoorbeeld omdat je een juweel van een (overleden) dierbare hebt gekregen of omdat een juweel ergens symbool voor staat, denk maar aan een vriendschapsjuweel. Ook permanente juwelen staan ergens symbool voor, namelijk om een onbreekbare band met iemand anders te benadrukken. Permanente armbanden zijn dan ook een perfect juweel om samen met jouw vriend(in), geliefde of andere dierbare te nemen. Natuurlijk kan je ook een permanent juweel aan jezelf schenken, bijvoorbeeld als symbool voor de liefde voor jezelf, om te vieren dat je je studie hebt afgerond of om een ander bijzonder moment te gedenken.

Schakelarmbanden

Wat maakt een permanente armband zo populair?

De permanente armbandjes worden steeds populairder om een paar redenen. Allereerst is het een nieuwe vorm van een vriendschapsjuweel, het permanente karakter geeft nog net een extra bijzondere toets aan het juweel. Een andere reden is dat het zeer subtiele juweeltjes zijn. Dit is niet alleen superhip, maar maakt het ook gemakkelijk om elke dag te kunnen dragen. Je kan een subtiel armbandje combineren met andere armbandjes of op zichzelf dragen als subtiele eyecatcher. Een derde reden is dat het creëren van een permanent juweel een mooi moment op zich is. Vaak wordt dit moment dan ook vastgelegd op camera en gedeeld op sociale media.  Zou jij samen met je bestie een vriendschapsarmbandje permanent willen vast maken en vastleggen op beeld? Mooi voor later! 

Zou jij een permanente armband willen?

Wat vind jij van deze trend? Zou je een permanent juweel willen of hoeft het voor jou niet zo “voor altijd”? Bij Lucardi verkopen we geen echte permanente armbanden, maar wel subtiele schakelarmbandjes met een sluiting. Zo heb je wel de look van de populaire permanente armband maar zonder de commitment. Je kan er dan natuurlijk nog steeds voor kiezen om het juweel nooit meer af te doen. Zeker wanneer je kiest voor een juweel van 14 karaat goud of meer, en er goed en zorgvuldig mee omgaat, kan je deze gemakkelijk dag en nacht blijven dragen. Ben je benieuwd geworden? Bekijk dan vast al onze schakelarmbandjes of zie hieronder vast een paar van onze favorieten!

Figaro schakel armband Gourmet schakelarmand zilverkleurig Closed forever schakelarmband


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..