30% korting op alle 9 karaat, zilveren & stalen juwelen* Shop nu!

Als er iemand is die een speciale dag verdient, dan is het mama wel! Of je nu jong of oud bent, de kans is groot dat je mama nog veel voor je doet en altijd voor je klaar staat. En vergeet ook zeker je plusmama niet, of een ander moederfiguur die veel voor jou betekent. Tijd om deze bijzondere vrouw in jouw leven met Moederdag eens in het zonnetje te zetten. Heb je inspiratie nodig voor leuke en originele Moederdag geschenkjes? Lees dan vooral verder!

Top 10 Moederdag geschenken voor 2023

Het kan best lastig zijn om een origineel Moederdag geschenk te bedenken, misschien is jouw mama iemand die alles al heeft of zegt ze juist altijd dat ze niks wil krijgen? Gelukkig gaat het op deze speciale feestdag vooral om de aandacht en moeite die je in het cadeautje hebt gestopt. Bedenk dus eens goed wat jouw mama echt blij zou maken. Kom je er toch niet helemaal aan uit? We hebben een top 10 met leuke en originele Moederdag geschenkjes samengesteld om je op weg te helpen!

Creatieve geschenktips voor Moederdag

Eén van de eerste dingen waaraan jij denkt bij Moederdag, zijn wellicht knutselwerkjes! Van mooie tekeningen tot speciale kunstwerkjes die je vroeger zelf als kindje op de lagere school hebt gemaakt voor mama, wie kent ze niet? Toch hoeft een creatief Moederdag geschenk niet alleen iets voor kindjes te zijn. Er zijn genoeg leuke DIY ideeën waarmee je een lach tovert op jouw mama’s gezicht. Kan je wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk dan deze drie creatieve geschenktips voor Moederdag:

  1. Bodyscrub. Wist je dat er veel beauty- en verzorgingsproducten zijn die je thuis gewoon zelf kan maken? Niet alleen plezant om te doen, maar ook nog eens een heel persoonlijk geschenk. Zo kan je bijvoorbeeld een scrub maken die precies ruikt zoals jouw mama het graag heeft, bijvoorbeeld met lavendel erin. Doe de scrub ook nog eens in een mooi potje met een persoonlijk labeltje erop en je hebt een creatief en origineel Moederdag cadeau!
  2. Fotocadeau. Om toch in het thema van de knutselwerkjes te blijven, een fotogeschenk is ook altijd tof om te geven! Maar dan natuurlijk wel met een persoonlijke toets. Laat bijvoorbeeld een foto drukken op een koffietas die jouw mama elke dag kan gaan gebruiken.
  3. Bloempot. Is jouw mama verzot op alles van bloemen en plantjes? Dan is het een leuk idee om een bloempot voor haar te versieren of personaliseren. Geef de bloempot met een nieuw plantje erin en jouw Moederdag geschenk is compleet! Tip: je kan de bloempot natuurlijk zelf maken van klei, maar ook een bloempot uit de winkel kan je mooi schilderen of er iets persoonlijks op tekenen of schrijven. De keuze is aan jou!

Luxe geschenktips voor mama!

Hoewel het overbodig is om een duur geschenk te geven met Moederdag, mag dit uiteraard wel. Wil je het graag groots aanpakken met een luxe geschenk, dan hebben we een aantal goede tips voor je. Denk bijvoorbeeld aan een juweel van een mooi materiaal als 14 of 18 karaat goud of een juweel met een diamant, de meest luxueuze steen die er is!

Hieronder zie je een aantal van onze favoriete luxe juwelen, heb jij het perfecte geschenk voor jouw mama al gespot?

Budgetvriendelijke cadeautips voor Moederdag

Uiteraard hoef je geen duur cadeau te kopen, waarschijnlijk zal jouw mama een lief gebaar of een kleinigheidje net zo veel waarderen! Zorg er bijvoorbeeld voor dat ze deze dag zelf niks hoeft te doen en dat je een lekker ontbijtje voor haar maakt. Wil je toch graag iets geven? Een postkaartje met een lieve tekst erop is ook altijd een goed idee. Wanneer je op zoek bent naar een kleinigheidje om te schenken met Moederdag, kan je denken aan bloemen of haar favoriete chocolade. Ook dit kan je vaak zo duur maken als je maar wilt. Voor een duurzamer geschenk dat langer meegaat, is een fotolijstje altijd een leuk idee. Of kies voor een goedkoper juweeltje uit ons gamma. Kan je wel wat tips gebruiken? We hebben hieronder onze mooiste juwelen aan kleine prijsjes voor je verzameld.

Unieke geschenken

Wil je dit jaar eens iets anders geven dan de gebruikelijke Moederdag geschenkjes? Probeer dan eens met een origineel cadeau uit te pakken. Denk hier niet alleen aan materiële producten, maar aan een ervaring of een dagje weg. Ga bijvoorbeeld eens een dagje op pad met jouw mama en geniet van de leuke tijd samen. Dit kan je zo zot maken als je zelf wilt, van een bezoekje aan een toffe stad  tot een… ballonvaart?! Een ander origineel Moederdag idee is om jouw mama een ‘ervaring’ te geven zoals een cursus of workshop. Een paar leuke tips zijn een workshop parfum maken, een pottenbakcursus of pralines maken bij een patissier. Liever een ervaring waarbij ze zelf niks hoeft te doen? Denk dan eens aan een kok bij jullie thuis laten komen voor een heerlijk diner of een geschenkbon voor een dagje naar de sauna of schoonheidsspecialiste.

Eerste Moederdag geschenk

Wanneer je voor het eerst mama geworden bent, is Moederdag toch wel extra bijzonder. Dus is jouw vrouw, lief, dochter of vriendin net mama geworden, gebruik dan dit moment om haar eens te verwennen! Vooral voor deze eerste Moederdag is een geschenk met emotionele waarde een goede keuze. Geef haar bijvoorbeeld een ketting, armband of ring met de geboortesteen of de initialen van haar kindje. Ben je toch op zoek naar een ander soort geschenk voor de eerste Moederdag? Denk dan aan iets waarmee je haar een lekker ontspanmoment geeft. Dit kan met een geurkaars, badolie, gezichtsmasker of misschien zelfs een massage.

Piep! Ook aanstaande mama’s kan je natuurlijk al in het zonnetje zetten met Moederdag! Zo kan je een mommy-to-be iets geven voor tijdens haar zwangerschap of alvast voor in de kraamtijd. Je kan er ook voor kiezen om een geschenkje te geven dat een aandenken is aan deze bijzondere periode, bijvoorbeeld een zwangerschapsfotoshoot, buikgips afdruk of een bijzonder juweel.

Moederdagcadeau voor oma!

Met Moederdag hoef je natuurlijk niet alleen jouw mama te vieren. Op deze dag kan je iedereen in het zonnetje zetten die voor jou een moederfiguur is. Dit kan je plusmama zijn, maar bijvoorbeeld ook je tante of oma. Daarnaast is jouw grootmoeder natuurlijk wel de mama van jouw ouders, dus verdient zij eigenlijk ook iets leuks voor Moederdag. Als geschenkje kan je denken aan iets moois dat je zelf hebt gemaakt of een leuk uitje. Koop je toch liever een cadeautje? Dan zijn bloemen of pralines ook voor de bomma of omi vaak een schot in de roos. Wil je graag een juweel geven, kijk dan eens bij de broches of ga voor een klassieke ketting met parels.

Moederdag ideeën voor peuters & kleuters

Vooral wanneer jullie kleine kindjes hebben, is Moederdag een fijne dag om samen te vieren met het gezin. Vaak begint het in de ochtend al met een ontbijtje op bed voor mama, gevolgd door de mooiste Moederdag geschenkjes die de kindjes op school hebben gemaakt. Wil jij dit jaar zelf ook thuis iets met jouw kapoentje knutselen? Kijk dan eens naar deze leuke knutselwerkjes!

  1. Op kleding tekenen. Koop een simpel wit T-shirt of een paar witte sokken en textiel markers in verschillende kleurtjes. Je kindjes kunnen hun creativiteit de vrije loop laten gaan, en je zal zien wat voor moois er uit komt!
  2. Strijkkralen. Een gouden tip is om jouw kindje een mooi patroontje te laten maken met strijkkralen. Je zal hierbij wel even moeten helpen met de laatste stap van het strijken, maar zo hebben jullie wel meteen samen een mooi geschenkje geknutseld. Het patroontje met de strijkkralen kan je gebruiken als sleutelhanger, onderzetter of gewoon als mini kunstwerkje voor aan de muur!
  3. Waxinelichtjes houder. Brandt mama het liefst elke dag kaarsjes in huis? Laat je kindjes dan een leuke theelichthouder maken. Dit kan je doen door een glazen potje aan de buitenkant te schilderen en te versieren met stift en glitters.

Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..