30% korting op alle 9 karaat juwelen* Shop nu!

Smartwatches zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het modebeeld, veel mensen dragen al een smartwatch. Doordat de vraag naar smartwatches de voorbije jaren zo gestegen is, komen er steeds meer slimme horloges op de markt, in verschillende soorten, modellen en met allerlei nieuwe functionaliteiten. Maar met die grote keuze vraag jij je misschien nu wel af: “Welke smartwatch past bij mij?” Als je jezelf dit afvraagt, is het niet alleen belangrijk welke smartwatch het mooist is, maar vooral ook welke functies het slimme horloge heeft en wat de prijs-kwaliteit verhouding is. In deze blog geven we je graag een woordje uitleg.

Welke type smartwatches zijn er?

De ‘echte’ smartwatch

Er zijn meerdere type smartwatches, zo zijn er de touchscreen smartwatches, maar ook de hybride smartwatch, connected watch en de activity tracker. De touchscreen smartwatch is het meest compleet qua functies en werkt onafhankelijk van je smartphone.

Het voordeel van een touchscreen smartwatch is alle handige functies die het dagelijks leven net iets gemakkelijker maken. Hoewel elk model weer verschillende functionaliteiten heeft, zijn de volgende basisfuncties terug te vinden in de meeste touchscreen smartwatches:

 • Notificaties van o.a. social media en mail
 • Navigatie
 • Muziek luisteren
 • Berichten versturen
 • Activity tracker
 • Hartslagmeter

smartwatches

Andere type smartwatches

Zoals gezegd zijn er naast de ‘originele’ touchscreen smartwatches nog meer types slimme horloges zoals de hybride smartwatch, de connected watch en de activity tracker. Wat de verschillen tussen deze smartwatches zijn, leggen we hieronder uit.

Hybride smartwatch of connected watch

De hybride smartwatch wordt ook wel connected watch genoemd. Het is een traditioneel analoog horloge maar dan met een paar extra praktische smartwatch functionaliteiten. Een goed voorbeeld hiervan zijn de bluetooth connected horloges van G-Shock. Deze horloges worden via bluetooth verbonden met een smartphone waardoor er gegevens uitgewisseld kunnen worden. Zo wordt bijvoorbeeld de tijd automatisch aangepast aan de tijdzone waar je bent.

Activity tracker

Tot slot zijn er nog activity tracker horloges, deze zijn meer gericht op het bijhouden van activiteiten. Dit accessoire is perfect voor mensen met een sportieve levensstijl die tijdens hun activiteiten graag data willen bijhouden, zoals je hartslag of bloeddruk. Ook bij de activity trackers verschilt het per model welke functionaliteiten het horloge precies heeft. De meeste modellen hebben in ieder geval de volgende functies:

 • Stappenteller
 • Bloeddrukmeter
 • Zuurstofgehaltemeter
 • Hartslagmeter
 • Slaapmonitor
 • Calorieverbruik

Activity trackers

Zo kies je de perfecte smartwatch

Nu je iets meer te weten gekomen bent over de verschillende soorten smartwatches heb je misschien al meer een beeld kunnen vormen over welk model het beste bij jou past. Ben je er nog altijd niet aan uit? Dan zijn er nog een aantal zaken waarop je je keuzen kan baseren.

Waar gebruik je het horloge voor?

Eén van de eerste vragen die je jezelf kan stellen is met welk doel je de smartwatch vooral wil gaan gebruiken.

Ben jij een sportief type en is het horloge voor jou voornamelijk om je prestaties te meten? Dan is waarschijnlijk een activity tracker horloge de beste keuze voor jou. Deze geeft je tijdens het sporten alle informatie die je nodig hebt. Afhankelijk van welke soort sport je beoefent, kan je een bepaald type uitkiezen. Let hierbij ook zeker op de waterdichtheid en of het horloge tegen een stootje kan.

Wil jij graag een smartwatch omdat je verzot bent op handige gadgets? Dan is de meest uitgebreide smartwatch echt iets voor jou! Bij jouw keuze uit de verschillende smartwatch modellen kan je kiezen voor het model met de meeste functionaliteiten zodat je alle handige gadgets tot je beschikking hebt.

Hoeft het voor jou niet het meest geavanceerde smartwatch te zijn, maar lijkt het je wel fijn als je net wat meer handigheidjes in je horloge hebt? Kijk dan eens naar ons gamma met hybride smartwatch horloges. Dit is de perfecte smartwatch voor iemand die dagelijks een horloge draagt en op zoek is naar enkele extra slimme functies. Reis je bijvoorbeeld veel? Kies dan voor een hybride smartwatch dat automatisch de tijd aanpast aan de tijdzone waarin je je begeeft. Handig, nietwaar?

Smartwatch

Kies de smartwatch met de juiste uitstraling

Hoewel de functies van een smartwatch het belangrijkste zijn, wil het oog ook wel wat, vooral als je van plan bent het horloge dagelijks te dragen. Bij Lucardi vind je een zeer ruime keuze in smartwatch horlogestijlen. Zo kan je kiezen voor een sportief model maar ook voor een klassiek ogende smartwatch die bijna niet van een ‘normaal’ horloge te onderscheiden is. Bijvoorbeeld een model waarbij je kan instellen dat een klokje met wijzers getoond wordt in plaats van een digitale tijdsaanduiding.

Hopelijk kan je met al deze informatie en weetjes een nieuwe smartwatch kiezen die perfect bij jouw levensstijl past! Je vindt alle smartwatches op Lucardi.be en ook voor de hybride G-Shock horloges ben je bij Lucardi aan het juiste adres!


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..