30% korting op alle 9 karaat juwelen* Shop nu!

De promise ring wordt steeds populairder als alternatief op een verloving of juist als een stapje voordat je plant in het huwelijksbootje te gaan stappen. Een promise ring wordt ook wel beloftering genoemd. Wil jij weten waarom dit bijzondere juweel steeds vaker gegeven wordt? Lees dan snel verder!

Wat is een promise ring?

Een promise ring wordt ook wel belofte ring of liefdesring genoemd. Eigenlijk komt het allemaal neer op hetzelfde: met een promise ring doe je een belofte aan jouw lief. Meestal betekent zo’n promise ring dat je elkander trouw blijft en belooft bij elkaar te blijven. Maar wat een promise ring juist heel bijzonder maakt is dat er nog veel zelf in te vullen is. Zo kan de belofte die je maakt ook iets heel persoonlijks voor jullie als koppel zijn!

Promise ring

De verschillen tussen een promise ring en een verlovingsring

Hoewel beide ringen symbool staan voor de liefde tussen twee mensen zijn er toch wat verschillen. Zo vraag je bij een verlovingsring je lief ten huwelijk, terwijl dat bij een promise ring niet zo hoeft te zijn (maar natuurlijk wel mag!). Zoals hierboven al even beschreven kan de belofte die je maakt met een promise ring echt van alles zijn, zo is de betekenis dus helemaal zelf in te vullen. 

Een ander belangrijk verschil heeft te maken met het uiterlijk van de beide ringen. Waar een verlovingsring vaak een ring met één enkele (diamanten) steen is, hoeft dit bij een promise ring niet zo te zijn. Een belofte ring kan elke stijl, vorm en soort stenen hebben die je maar wenst.

Het derde verschil is hoe de ringen gedragen worden. Ook hierbij kan worden afgeweken van de traditionele manier. Een verlovingsring draag je om je (linker of rechter) ringvinger. Maar een promise ring kan je dragen waar je maar wilt. Sommige mensen zullen er juist voor kiezen om de promise ring op dezelfde plek te dragen als een verlovingsring, anderen zullen de ring juist bewust om een andere vinger doen. De keuze is aan jou!

14 karaat ring met hart Infinity ring Ring met uitgesneden ring

Wat maakt een promise ring nu zo populair?

Aan de ene kant is de promise ring erg populair onder koppels die niet direct de wens hebben om te gaan trouwen. Ook in België zie je dat heel wat jonge koppels die niet zozeer in het huwelijksbootje willen stappen, om verschillende redenen. Voor deze mensen is de promise ring een mooi alternatief om wel een belofte aan elkaar te doen op een eigen manier zonder dat er een huwelijk aan te pas komt.

Tegelijkertijd zijn er ook genoeg mensen die nog wel willen trouwen, maar nog niet direct. Hoewel je voor het trouwen ook nog langere tijd verloofd kan zijn, is het toch gebruikelijk om redelijk snel na de verloving al te gaan trouwen. Voor koppels die wel weten dat ze dit in de toekomst willen, maar er nóg niet aan toe zijn is de promise ring een logische stap naar de verloving toe. Je belooft op dat eerder moment al bij elkaar te blijven, en om ooit te gaan trouwen, maar nog niet op dat moment. 

Voor wie is een promise ring?

Man of vrouw, bij een verloving kan tegenwoordig elke partner zijn of haar geliefde te vragen om zich te verloven. Dit geldt ook zo bij een promise ring! In onze webshop en winkels vind je een ruime keuze aan promise ringen, zowel ringen voor mannen als vrouwen, in verschillende materialen, en in eender welke stijl zodat er altijd wel een geschikte ring te vinden is om te kiezen als promise ring.

Willen jullie elkaar allebei een promise ring geven? Dat kan ook! In dit geval kan je kiezen voor een mooie belofte ringen set en er samen een bijzonder moment van maken.

Promise rings

Promise ring kopen

Wil jij een promise ring voor je lief kopen? Dan kan je zoals eerder gezegd voor elke soort ring kiezen. Hou bij je keuze vooral rekening met de kleur die je partner het liefst draagt, zilver, rosé of goud. Ook is de maat natuurlijk belangrijk, als je deze niet weet kan je onze blog lezen over het achterhalen van de juiste ringmaat.


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..