30% korting op alle 9 karaat juwelen* Shop nu!

You hate it or you love it: de naamketting. Sinds Carrie Bradshaw in Sex and the City de naamketting omtoverde tot een onmisbaar juweel, is deze niet meer weg te denken als modeaccessoire. De naamketting is nog altijd één van de populairste producten in ons gamma, je vindt in onze winkels en webshop dan ook een ruime keuze in soorten, stijlen en materialen. Bij Lucardi produceren we bovendien zelf in ons atelier een groot deel van onze naamkettingen waardoor je jouw persoonlijke juweeltje zeer snel geleverd krijgt. In deze blog vertellen we je alles over onze verschillende soorten naamkettingen en de manier waarop ze in ons atelier gemaakt worden. 

Naamkettingen

Een ketting met naam in verschillende stijlen

Vroeger had je voor een naamketting enkel een keuze in de materiaalsoort: zilver of goud. Alle naamkettingen waren slechts verkrijgbaar in één standaard lettertype, gelukkig is dat nu veranderd. De meeste naamkettingen van Lucardi zijn nog altijd gemaakt van staal of zilver, eventueel verguld met een laagje rosé goud of goud. Maar de keuze in het lettertypes is wel aanzienlijk groter geworden, van romantische, sierlijke letters tot moderne letters en zelfs verticaal geschreven letters. Daarnaast kan je ook kiezen voor verschillende kettingsoorten, van een kleine, subtiele schakel tot een chunky schakel. Welke is jouw favoriet?

Zoek je iets speciaals? Neem dan een kijkje bij onze collectie gekleurde naamkettingen, onder meer in blauw of roze. Of kies een naamketting waarbij elke letter van de naam een los hangertje is. Met zoveel keuze kan je een naamketting uitzoeken die volledig past bij jouw stijl!

Naamketting met kleur Naamketting losse letters Naamketting chunky schakel Naamketting met hart

Ook een naamketting voor kinderen en heren

Een naamketting wordt vooral door vrouwen gedragen, maar valt steeds vaker ook in de smaak bij mannen en kinderen. Een naamketting is eigenlijk een genderneutraal juweel te noemen. Man, vrouw of kind, een naamketting staat bij iedereen goed! Bij Lucardi kan je kiezen uit verschillende typen of stijlen naamketting, zoals een naamketting met een stoer lettertype of een grovere schakel. Voor kinderen zijn er schattige naamkettingen in ons gamma terug te vinden, bijvoorbeeld met een klein vlindertje achter de naam. Uiteraard zijn de naamkettingen voor kinderen korter van lengte.  

Heren naamketting Heren naamketting blauw Naamketting verticaal Naamketting kind

Jouw naamketting, gemaakt bij Lucardi!

Een tof nieuwtje wat je misschien nog niet wist: een groot deel van onze collectie naamkettingen wordt in ons eigen atelier gemaakt. Op bestelling maken we jouw naamketting persoonlijk en uniek! Voorheen kon het wel tot 4 weken duren voordat je naamketting bij je thuis geleverd werd, met de productie van de naamkettingen in ons eigen atelier is de levertijd slechts een week! 

Bij productie in ons eigen atelier worden zogenaamde “sloop artikelen” gebruikt, dit zijn juwelen die niet meer verkocht kunnen worden omdat ze bijvoorbeeld beschadigd of gebroken zijn. Deze oude juweeltjes krijgen een tweede leven en worden hergebruikt om zilverplaatjes van te maken. Zilverplaatjes gebruiken we om namen met een laser uit andere metalen te snijden. Na het uitsnijden wordt de naam van een naamketting glad gepolijst om vervolgens aan een ketting vastgemaakt te worden. Wanneer de ketting compleet is, wordt deze goed proper gemaakt en wordt deze nog verguld in 14 of 18 karaat goud of roségoud. Naast een kortere levertijd, zijn de naamkettingen uit ons eigen atelier dus ook duurzaam. Doordat oude juwelen worden omgesmolten, hoeven er geen nieuwe materialen gebruikt te worden maar krijgen ze een tweede leven. Om het duurzame verhaal compleet te maken wordt merendeel van de zilveren naamkettingen gemaakt van gerecycleerd zilver.

Ben je helemaal enthousiast geworden over de naamkettingen?  Snuister dan eens rond op onze webshop of kom langs in één van onze winkels en kies jouw favoriet! Helaas worden niet alle kettingen in ons atelier gemaakt, bij sommige naamkettingen is de levertijd nog wel 4 weken. Deze informatie vind je bij het product vermeld in onze webshop zodat je weet wanneer je jouw nieuwe naamketting mag verwachten.


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..