Super Shopping Days! Minimaal 20% korting op alles* Shop nu!

Als liefhebber van juweeltjes heb je thuis misschien wel een uitgebreide collectie aan mooie sieraden. Voor elke gelegenheid of outfit heb jij wel iets passends. Een ketting hier, een armband daar, nog snel even een ring erbij en vergeet de oorbellen niet! Het dragen van juwelen geeft veel vreugde en voldoening, niet zo vreemd dus als je er voorzichtig mee wil omgaan zodat je er zo lang mogelijk van kan genieten! Maar hoe zorg je ervoor dat de juwelen die je niet draagt ook mooi blijven? Door ze goed en netjes te bewaren en goed te organiseren! Lees hieronder snel al onze tips rond het bewaren van juwelen thuis.

Tip 1: Een juwelendoos kiezen

De eerst oplossing is uiteraard een deftig plekje om je juwelen in op te bergen: hallo juwelendoos! Afhankelijk van hoeveel en welke juwelen je hebt, beslis je de grootte of de soort juwelendoos. In een sieradendoos kan je al jouw juwelen gemakkelijk thuis opbergen. Hierdoor blijven juwelen langer mooi, gaan ze niet in de knoop of kapot. Daarnaast is een juwelendoos ook erg handig voor op reis. Zo houd je al jouw juwelen veilig opgeborgen bij elkaar!

Bij Lucardi vind je verschillende juwelendozen. Klein, groot, verschillende kleuren en materialen, met of zonder spiegel, en juwelendozen met laagjes of vakjes. Kies welke juwelendoos bij jouw juwelencollectie past. Dit beoordeel je aan de hand van de hoeveelheid sieraden en welke sieraden je hebt. Per juwelendoos kan je zien hoeveel vakjes en lagen de doos heeft. Voor welke ga jij?

Tip 2: Ordenen van de juwelen

Wanneer je eenmaal de perfecte juwelendoos voor jouw juweeltjes hebt gevonden, dan is het tijd om al je juwelen te gaan organiseren. Hierbij is het slim om de juwelen per soort bij elkaar te leggen, bijvoorbeeld alle ringen bij elkaar, alle kettingen bij elkaar en alle oorbellen bij elkaar. Zo kan je in één oogopslag gemakkelijk zien waar je moet zijn als je op zoek bent naar die ene ring om jouw outfit compleet te maken.

Draag je verschillende kleuren of materialen, of sieraden van een bepaald merk? Dan kan het ook fijn zijn om hier op te selecteren. Zo kun je alle zilverkleurige juwelen bij elkaar leggen en alle gouden juwelen bij elkaar opbergen, ook dat geeft rust! Zorg er altijd voor dat je jouw juwelen netjes terugplaatst in de juwelendoos, zeker bij armbanden en kettingen, zo voorkom je dat je juwelen alsnog in de knoop gaan.

Tip 3: Sluit de juwelendoos af en maak regelmatig schoon

Het is belangrijk dat je een juwelendoos altijd afsluit na het uitzoeken van jouw juwelen die je die dag gaat dragen. Zo bescherm je jouw juwelen, liggen ze niet direct in (zon)licht of zicht (tegen diefstal) en zorg je ervoor dat ze proper en stofvrij blijven. Stoot je de juwelendoos per ongeluk om of laat je iets vallen, dan zijn alle sieraden in een afgesloten juwelendoos in ieder geval ook veilig. Mocht je het toch leuker vinden om een juwelendoos open te laten? Zorg er dan voor dat je de binnenkant van de doos en de sieraden zelf regelmatig even reinigt en oppoetst!

De binnenkant van een juwelendoos kan je gemakkelijk met een vochtige doek afnemen en juwelen reinig je het best met een speciaal daarvoor bestemd poetsmiddel. Voor het behoud van juwelen is het van belang dat ze niet te vaak in aanraking komen met water. Om die reden laat je ze best even buiten de juwelendoos aan de lucht drogen voordat je ze weer terug opbergt in de juwelendoos.

 


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..