2+1 gratis op alle zilveren & stalen juwelen* Shop nu!

Heb je oorgaatjes laten schieten? Vergeet dan niet de nieuwe gaatjes in je oren goed te verzorgen. De nazorg is belangrijk, zo zorg je ervoor dat het gaatje mooi geneest en je daarna kan gaan genieten van het dragen van toffe nieuwe oorbellen. Hieronder hebben we alles op een rijtje gezet wat je moet weten wanneer je net oorgaatjes hebt laten schieten.

Gaatjes schieten bij LucardiMogelijkheden gaatjes schieten bij Lucardi

Hoe verzorg ik mijn oren na het gaatjes schieten?

Het beste is om je net geschoten oorgaatjes twee keer per dag te verzorgen. Bij Lucardi kan je hier speciaal een zoutoplossing voor kopen. Deze desinfecterende zoutoplossing kan je gebruiken rondom het geschoten gaatje aan de voor- en achterkant van het oor. Probeer hierbij geen watje te gebruiken, dit kan namelijk pluisjes achterlaten. In plaats hiervan zou je een propere tissue kunnen gebruiken.

Moet ik net geschoten oorbellen wel of niet draaien?

Bij het proper houden van je oorgaatjes met de zoutoplossing, raden we je aan om de schietoorbel voorzichtig te draaien. Hiermee voorkom je vastgroeien en kan de desinfecterende zoutoplossing tot diep in het gaatje doordringen. Let er bij het aanraken van je oor(bel) goed op dat je handen proper zijn. Was dus zeker je handen voordat je je oorgaatjes verzorgt.

Is het normaal als mijn oren pijn doen na het oorbellen schieten?

Je oren kunnen wat gevoelig zijn als je net oorgaatjes hebt laten schieten, een lichte irritatie die maximaal 3 dagen duurt is normaal.

Kan ik met net geschoten oorbellen zwemmen?

Ja, je mag gewoon gaan zwemmen wanneer je oorgaatjes hebt laten schieten, maar reinig je oorgaatjes na het zwemmen wel een extra keer met de zoutoplossing.

Hoe lang moet ik de schietoorbellen inhouden?

Het beste is om de schietoorbelletjes minstens 6 weken te dragen. Daarna mogen ze vervangen worden door andere oorbellen. We raden je wel aan om de eerste 6 maanden alleen oorknopjes te dragen en de eerste 12 maanden geen zware oorbellen in te doen.

Hoe lang moet ik de zoutoplossing gebruiken?

De zoutoplossing gebruik je zolang je de schietoorbelletjes draagt. Dit zal gemiddeld tussen de 6 tot 8 weken zijn. We krijgen regelmatig de vraag of dit met een ander desinfecterend product kan, wij zouden in dit geval altijd een zoutoplossing aanraden.

Wat moet ik doen wanneer mijn oor gaat onsteken?

Indien je echt last krijgt van een nieuw oorgaatje, dan zouden we je aanraden om de oorbel eruit te halen. Daarna is het belangrijk om het oorgaatje goed proper te houden. Gaat je oor echt pijn doen, wordt het rood en gaat het opzwellen? Dan kan dit duiden op een ontsteking. Als je één van deze symptomen hebt, neem dan contact op met je huisarts of dermatoloog.

Waar moet ik nog meer op letten?

Pas op dat er niks achter de oorbel blijft haken, zoals je haar, kleding of een sjaal. Wanneer dit gebeurt, trek dan niet te hard aan je oorbel, want dan kan je je oorbel er per ongeluk uittrekken, of erger nog, je oorlel kan gaan scheuren. Kijk daarom ook extra goed uit wanneer je je haar borstelt.

Tot slot: Houd je oren en oorbellen goed proper, en dan kun je binnen geen tijd een tof paar nieuwe oorbellen bestellen! En wil je er helemaal voor gaan? Kies dan voor een earparty in je oor! Doe dit bijvoorbeeld door ook een tweede gaatje te laten schieten of misschien zelfs een derde gaatje. Je kan bij Lucardi ook oorpiercings kopen en hebben we heel wat leuke earcuffs in onze collectie! 


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..