Juwelen kunnen veel emotionele waarde bezitten. Denk maar aan een verlovingsring, trouwring of een vriendschapsketting. Ook als je een dierbare verloren bent, kan het zijn dat je graag een aandenken aan die persoon bij je wil dragen. 

Wat zijn gedenksieraden?

De naam zegt het eigenlijk al, gedenkjuwelen of herinneringsjuwelen worden gedragen als blijvende herinnering aan een (overleden) dierbare. Wat voor juweel dit is, kan voor iedereen anders zijn. Bijvoorbeeld een ketting of ring die je ooit van de persoon in kwestie gekregen hebt, maar ook een juweel waarin as van een overleden dierbare of trouwe viervoeter verwerkt zit.

Ruime keuze in gedenkjuwelen

Hoewel elk juweel voor jou persoonlijk een aandenken aan iemand kan symboliseren, zijn er enkele juwelensoorten die vaak als aandenken worden gedragen. Hieronder zetten we de verschillende soorten op een rijtje:

Juwelen met gravure

Door een juweel te laten graveren maak je het meteen persoonlijker. Zo kan je een simpel collier heel bijzonder maken door de naam van een dierbare erin te laten graveren. Een speciale vorm van graveren is een handschrift gravure. Bij een gedenkjuweel kan je bijvoorbeeld een woord of naam uit een handgeschreven brief van jouw dierbare laten graveren in het handschrift van die persoon.

Ketting met handschriftgravure Ring met handschriftgravure

Foto juwelen

Een andere bijzondere vorm van herinneringsjuwelen zijn sieraden met een foto erin verwerkt. Dit kan een hanger zijn met daarin een foto gegraveerd of een projectiejuweel. Dit laatste is een heel bijzonder juweel waarbij je aan de buitenkant niets opvallends ziet. Pas als je er licht door heen laat schijnen, wordt jouw foto geprojecteerd. Bijzonder!

Ketting met fotoprojectie Hanger met fotogravure

Medaillon

Een medaillon is misschien wel één van de bekendste herinneringsjuwelen. In een ketting met een medaillon kan je een foto plaatsen en die altijd bij je dragen. Doordat het medaillon gesloten is kan niet iedereen de foto zien, en kan het iets heel persoonlijks blijven dat alleen bestemd is voor jou. Vaak kan je een medaillon ook nog laten graveren, zo draag je de foto van jouw dierbare en bijvoorbeeld de naam altijd dicht bij je hart.

Ketting met medaillon met zirkonia steentjes Ketting met hartvormig medaillon

Asjuwelen

Asjuwelen zijn speciale sieraden die je kan dragen om een overleden dierbare op een bijzondere manier bij je te dragen. De ashangers hebben een afsluitbare holte waarin een beetje as kan worden bewaard. Ook zijn er ashangers speciaal voor jouw overleden hond of kat, op deze hanger staat subtiel een dierenpootje afgebeeld.

Ashanger buis ashanger pootje


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..