30% korting op alle 9 karaat juwelen* Shop nu!

Wanneer je nieuwe juwelen hebt gekocht, wil je ze natuurlijk zo veel mogelijk dragen en ervan genieten. Helaas betekent dit ook dat juist doordat je er zoveel van geniet en ze veel draagt, ze soms op den duur ook een beetje kunnen verkleuren. Maar geen nood! Er zijn namelijk een aantal simpele en gemakkelijke oplossingen om je juwelen weer te laten stralen als voorheen. Zo hebben we bijvoorbeeld een juwelenreiniger van het merk Lavish die voor heel veel juwelen geschikt is!   

In deze blog geven we uitleg over het poetsen van jouw juwelen! We behandelen de volgende juwelen in deze blog: 

Gouden juwelen schoonmaken
Zilveren juwelen schoonmaken
Diamanten juwelen schoonmaken
Stalen juwelen schoonmaken
Plated juwelen schoonmaken

Gouden juwelen schoonmaken

Het grote voordeel van gouden juwelen is de sterke kwaliteit van het materiaal. Daardoor is het eigenlijk niet mogelijk dat je gouden juwelen verkleuren, maar ze kunnen er na verloop van tijd wel een beetje dof uit komen te zien. Het is gelukkig heel gemakkelijk om je gouden juwelen weer glans te geven, door gebruik te maken van het speciale reinigingsvloeistof voor gouden juwelen. Je kunt de verkleurde gouden juwelen in het dompelkorfje in de reinigingsvloeistof plaatsen. Vervolgens kun je dit een aantal minuten laten inwerken en door middel van een poetsdoek de juwelen weer laten glanzen. 

Zilveren juwelen schoonmaken

Voor zilveren juwelen geldt eigenlijk hetzelfde als voor alle andere materialen: wanneer je het product met enige regelmaat draagt zou het kunnen gebeuren dat het juweel wat groen of zwart uitslaat. Ook hier is een hele simpele oplossing voor: Met wat reinigingsvloeistof en een poetsdoek breng je de glans zo terug. Hieronder zie je in een korte video hoe je je juwelen weer mooi glanzend krijgt!

Gerhodineerde zilveren juwelen poetsen
Tegenwoordig zijn de meeste zilveren juwelen gerhodineerd. Dit houdt in dat een juweel met rhodiumplating is bewerkt. Dit laagje zorgt er voor dat juwelen langer blijven glanzen en niet verkleuren. juwelen met rhodiumplating kunnen heel gemakkelijk opgepoetst worden door een poetsdoek. Je hebt hier geen speciale reinigingsmiddelen voor nodig, eventjes over jouw juweel wrijven met een doek is voldoende om de glans weer terug te krijgen!


Diamanten juwelen schoonmaken

Diamanten juwelen zullen niet snel beschadigen, omdat diamant het hardste natuurlijke materiaal op aarde is. Toch wil je natuurlijk goed voor diamanten juwelen zorgen, zodat ze hun schittering zo goed mogelijk behouden. Let ook op het dragen van verschillende diamanten juwelen, want als deze elkaar gaan krassen kan er wél een beschadiging ontstaan. Mocht je jouw diamanten juwelen dus willen opbergen, leg ze dan bijvoorbeeld niet los in een juwelendoos, maar bedek ze bijvoorbeeld met een zachte doek. 

Wil je jouw diamanten juweel graag iets meer laten glanzen? Dan kan je met lauw water en een kleine hoeveelheid amoniak het juweel laten weken, en hierna lichtjes met een borsteltje oppoetsen.  

Stalen juwelen schoonmaken

Voor het poetsen van stalen juwelen zijn geen speciale poetsmiddelen nodig! Je kunt ze gemakkelijk schoonmaken met een sopje van groene zeep en lauw water. Let wel op dat de zeep geen chloor bevat. Het grote voordeel van stalen juwelen is dat het juweel niet zal verkleuren, maar ook hier geldt: je kunt jouw juweel door het oppoetsen nog wat meer laten glanzen! 

Plated juwelen schoonmaken

Plating betekent kortgezegd dat er een dun laagje gesmolten materiaal (bijvoorbeeld goud, zilver of roségoud) over het juweel wordt aangebracht. Meer informatie over plated juwelen vind je hier. Plated juwelen kunnen heel gemakkelijk schoon gehouden worden door lauw water met een goede juwelenreiniger te combineren. Je kunt ook het juweel gemakkelijk even schoonmaken met een poetsdoek, wanneer je bijvoorbeeld een verkleuring of een kleine beschadiging ziet. Het grote voordeel van plated juwelen is dat je tegen een leuke prijs veel variaties in juwelen kunt vinden. Kortom, met alleen al een poetsdoek kun je plated juwelen weer laten glanzen! 

Lavish foamcleaner

Voor veel juwelen kan je gebruik maken van de speciale reiniger van Lavish. Dit is een nieuwe, milieuvriendelijke juwelenreiniger die je kan gebruiken voor heel veel verschillende materialen, van diamant tot edelstenen, goud, platina, en zilver. Deze foam is erg zacht en is daarom geschikt voor een breed assortiment aan juwelen. Je hoeft dus niet meer voor elk materiaal een andere spray of doek te gebruiken! 

   

Kortom, geen nood als je juwelen hun glans door het vele dragen zijn verloren. Met de tips van hierboven heb je je juwelen in no time weer stralend om!


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..