30% korting op alle 9 karaat juwelen* Shop nu!

Misschien heb je ze al eens bij ons voorbij zien komen, de Spotter GPS horloges! Deze GPS horloges bieden de oplossing voor papa’s, mama’s en verzorgers wanneer kinderen gaan buitenspelen of op verlof. Met deze horloges word je door middel van een GPS signaal op de hoogte gehouden van de locatie van jouw kinderen. Ben je benieuwd hoe dit precies werkt en of deze GPS kinderhorloges ook iets voor jou(w kids) zijn? In deze blog vertellen we je er meer over!

Over Spotter

Spotter is een Nederlands merk dat gespecialiseerd is in GPS track & trace producten, zoals het GPS horloge. De producten van Spotter zijn ontworpen om kinderen, ouderen en hulpbehoevenden meer bewegingsvrijheid te geven doordat zij met een Spotter GPS horloge zelfstandig en veilig op pad kunnen gaan, terwijl de ouders of verzorgers precies kunnen zien waar zij zijn of gemakkelijk even kunnen bellen of alles goed gaat.

Spotter GPS horloges

Functionaliteiten van de GPS horloges

De horloges van Spotter hebben verschillende functionaliteiten die jou als ouder of verzorger een veilig gevoel geven wanneer de drager van het GPS horloge zonder begeleiding op pad is. Naast het GPS signaal heeft het horloge een prepaid simkaart die het mogelijk maakt om data te delen met jouw online Spotter account en de app. De horloges met GPS van Spotter hebben de volgende functionaliteiten:

  • Locatie bijwerken: dit gebeurt elke 5 minuten bij beweging en elke 5 uur bij stilstand of wanneer het horloge niet gedragen wordt. De locatiegeschiedenis wordt ook opgeslagen zodat je kan terug kijken naar de locaties van de afgelopen 24 uur.
  • SOS-melding: mocht er zich een noodsituatie voordoen, dan kan er met het Spotter horloge alarm worden geslagen door de SOS-knop 3 seconden lang in te drukken. De actuele locatie wordt vervolgens direct naar de gekoppelde gebruikers gestuurd via het online account, als een pushbericht in de Spotter app en in een email.
  • Telefoongesprek: met het horloge kan naar de app gebeld worden via spotter of via skype. Ook kunnen de ouders of verzorgers met hun smartphone naar het horloge bellen. Zo kan er gemakkelijk contact opgenomen worden, ook als de drager van het horloge geen smartphone (bij zich) heeft.
  • Veiligheidszone: er kan een regio worden vastgesteld waar binnen de drager van het horloge mag verblijven. Wanneer het GPS-signaal buiten dit gebied is, wordt er direct een melding gestuurd naar het online account, de app en via email.
  • Alarm: er kunnen tot 3 verschillende alarm momenten worden ingesteld waarbij een geluidsalarm zal afgaan op het horloge. Zo kan je bijvoorbeeld een standaard tijd instellen dat je kind weer terug naar huis moet komen voor het eten.
  • Tring me: met deze functie kan je vanaf je smartphone een geluidstoon laten afgaan op het horloge. Stuur een reminder dat het eten bijna op tafel staat!
  • Stappenteller: dagelijks wordt het aantal stappen bijgehouden zodat er in de app en op het horloge een overzicht te zien is van het aantal stappen per dag. 

Al deze functionaliteiten werken in heel Europa, dit maakt de GPS horloges zeer geschikt voor een vakantie in zowel binnen- als buitenland. De GPS tracker is een ideale manier om je kind of familielid zelfstandig op pad te laten gaan zonder dat je je al te veel zorgen hoeft te maken. Niet alleen voor vakantie, maar ook voor een dagje uit kan je het horloge met GPS goed gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een dagje naar een pretpark of het strand waar veel mensen zijn, hier kan je snel je kind uit het oog verliezen. Met  een GPS kinderhorloge en bijhorende app kan je bijhouden waar je kind zicht bevindt en kan je gemakkelijk en snel contact opnemen.

Spotter GPS horloge functies

Hoe werken de GPS tracker en prepaid simkaart

De Spotter horloges maken gebruik van een GPS tracker. Hiermee wordt de actuele locatie heel nauwkeurig bijgehouden. In de horloges zit een prepaid simkaart zodat de locatie van het horloge verstuurd kan worden naar een online account waarop je als ouder of verzorgers kan inloggen. De locatie van het horloge kan je traceren via een online account of op de app voor je smartphone of tablet. Je kan met meerdere mensen inloggen in het account zodat bijvoorbeeld beide ouders of verschillende verzorgers tegelijkertijd de locatie van iemand kunnen inzien.

Doordat er gebruik wordt gemaakt van een prepaid simkaart zit je niet vast aan een abonnement, maar kan je de kaart opwaarderen wanneer je er gebruik van wilt maken. Zo kan je er ook voor kiezen om geen tegoed op de kaart te zetten als het horloge even niet gebruikt wordt. Zodra er tegoed op de prepaid kaart staat, kan je gebruik maken van alle eerdergenoemde functionaliteiten waaronder ook telefoneren.

De gegevens die het Spotter horloge verzamelt, worden naar de smartphone verstuurd via een versleutelde verbinding waardoor alle data goed beveiligd zijn en niet door anderen bekeken kunnen worden. Ook zijn de locatiegegevens niet gekoppeld aan jouw persoonsgegevens.  

Voor wie zijn de Spotter GPS horloges geschikt?

Spotter heeft de horloges speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 4 jaar tot eender welke leeftijd je het ook fijn vindt om een GPS tracker te gebruiken. Naast GPS horloges voor kinderen heeft Spotter ook speciale modellen voor volwassenen. Deze worden vooral gedragen door ouderen of hulpbehoevenden die prima alleen op pad kunnen maar waarvan het wel fijn is de locatie te kunnen ophalen als er iets aan de hand is of om in geval van nood contact op te kunnen nemen.

De Spotter collectie bij Lucardi

Bij Lucardi verkopen we verschillende Spotter horloges, bepaalde modellen zijn gericht op kinderen en anderen zijn juist weer voor volwassenen. De kinderhorloges hebben een kleurrijke band terwijl de Spotter horloges voor volwassenen met bijvoorbeeld een zwart bandje iets neutraler zijn.

Naast de gewone modellen is er ook een waterdicht GPS horloge, deze is extra handig voor op vakantie, een dagje naar het strand of naar het zwembad.

Lijken de GPS kinderhorloges van Spotter jou ook handig voor je kind of dierbare? Je shopt alle Spotter GPS horloges in de Lucardi webshop!

Spotter GPS horloge groen Spotter GPS horloge zwart Waterdicht Spotter GPS horloge


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..