Draag jij het liefst verschillende juwelen bij een outfit? Dan is de layered necklace trend zeker iets voor jou! De layered necklace trend oftewel layering is het dragen van meerdere kettingen in verschillende lengtes. Dit fashion statement zorgt voor een klassieke of juist bohemian look. Van grove tot juist fijne kettingen en lange kettingen met een statement hanger tot kettingen met kleine bedeltjes en symbolen; layering kan op allerlei manieren en geeft elke outfit een modieuze toets. Wil jij weten hoe je de layered necklace trend het best inzet? In deze blog ontdek je alle tips en tricks!

layered ketting

De perfecte layered necklace look

Juwelen combineren is niet zo moeilijk, maar toch is het handig om bij layering van kettingen rekening te houden met kleine details zodat het er uitziet alsof de verschillende laagjes perfect bij elkaar horen. Kijk maar eens op de foto's naar de juwelen uit de Britt Scholte collectie. Hier worden verschillende kettingen gecombineerd, maar er is steeds een duidelijk verschil in lengte. Ook zijn er kettingen gebruikt met en zonder hangers. De onderste hanger heeft volgens de regel altijd een ‘grote’ hanger of medaillon, het zogenaamde statement piece. Meer tips? Lees hieronder nog meer tips voor een layered necklace look.

dubbele ketting layering lucardi layered necklace

Tips om jouw layered kettingen te stijlen

  1. Mix en match verschillende kettingen. Het leukst is het wanneer de kettingen van elkaar verschillen, dus zorg ervoor dat je lange en kortere kettingen tegelijkertijd draagt, eventueel met wat accentkleuren. Meestal kan je kettingen zelf verstellen, dus hoef je hier niet van te voren rekening mee te houden. 
  2. Materiaalkleur. Let bij het combineren van verschillende kettingen op het materiaal of de kleur van de juwelen. Ga voor goud of zilver, zodat het een geheel blijft. Wil je graag kleur toevoegen? Tof! Maar zorg er dan wel voor dat je maximaal 1 accentkleur toevoegt, zoals 1 zwarte ketting bij enkele gouden of zilveren kettingen. 

  3. Let op de verhoudingen. Wanneer je de verschillende kettingen eenmaal hebt gekozen, bedenk dan welke je het mooiste vindt om boven of juist onderaan te dragen. Gebruik het verlengstukje om de kettingen de juiste lengte te geven, zodat je layering mooi in verhouding is. 

  4. Hoe meer, hoe beter! Bij een ‘layered necklace look’ hoef je het niet bij 2 kettingen te houden, ga voor 3, 4 of zelfs 5 verschillende kettingen die je in laagjes om je hals laat pronken. In ons gamma vind je overigens ook speciale layering kettingen die al uit meerdere kettingen bestaan, zo hoef je zelf niet te gaan mixen en matchen.

Ready for some inspiration? Bekijk dan hier al onze kettingen en kies jouw perfecte mix aan kettingen die je met elkaar kan gaan combineren!


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..