Dit weekend 20% extra korting op bijna alles en 2e paar oorbellen 50% korting! Bekijk alles!

Symbolen in sieraden hebben soms een diepere betekenis dan je op het eerste gezicht zou denken. Een sieraad uitkiezen met een symbool  die voor jou iets betekent, is een goede manier om jezelf te herinneren aan wat jij belangrijk vind. Het helpt je te focussen op wat jij wil en dit ook uit te stralen. Daarnaast zien de symbolen er ook nog eens supercute uit ;). Lees hier waar de bekendste symbolen in sieraden voor staan.

Hart

Het hartje is de vorm die het meest wordt gebruikt voor sieraden. Het is het symbool van de liefde. De reden dat we een hart aan liefde koppelen is een simpele: je hart gaat sneller slaan als je verliefd bent.  Maar waarom tekenen we een hartje nou met twee boogjes en een punt aan de onderkant? Dat komt door de Middeleeuwen. De dokters deden in die tijd geen eigen onderzoek maar kopieerden het onderzoek slordig van de Grieken. In die tijd dacht men dat het hart er zo uit zag en al snel werd het als teken van de liefde gebruikt. Een cute symbool voor als je wat extra liefde nodig hebt, of juist de liefde wil vieren!
 

Ster

Een ster aan de hemel is een onbereikbaar iets, maar het is wel altijd zeker dat de sterren er ‘s nachts zijn. Daarom staat de ster symbool voor iets wat je nog wil bereiken: je ambities, verlangens, en hoop. Ook kunnen sterren mensen leiden door de nacht, daarom staat de ster ook voor de zoektocht naar je innerlijke licht , geloof en vertrouwen. Een perfect symbool voor iedereen die zich wil focussen op een doel of het licht in zichzelf wil vinden.

Levensboom

De levensboom, of tree of life, staat voor verschillende dingen: kennis, wijsheid en zelfinzicht. Het symbool komt van de boom waar Boeddha onder zat toen hij de verlichting bereikte. Voor iedereen die zichzelf wil verbeteren en ontwikkelen is de levensboom dus een mooi symbool. Je bent namelijk nooit uitgeleerd!

Infinity

Het inifinity symbool is in de zeventiende eeuw gecreëerd door een wiskundige die een teken voor eindeloosheid vast wilde leggen: een som die groter was dan cijfers ooit konden vormen. Sinds die tijd is het inifity symbool uitgegroeid tot een populaire fashiontrend met een mooie boodschap: oneindigheid en eternal love! 

Vlinder

Een rups moet zich uit een cocon worstelen om een prachtige vlinder te worden, daarom staat de vlinder symbool voor verandering en transformatie. Maar ook een nieuw leven accepteren en oude gewoontes achterlaten, hoort bij de vlinder. Een mooi symbool voor mensen die kracht willen hebben in een moeilijke tijd, of die herinnerd willen worden van hoever ze gekomen zijn.

Kruis

Het kruis is een symbool wat verschillende betekenissen heeft. De bekendste is het Christelijke geloof het offer wat Jezus bracht toen hij gekruisigd werd. Daarnaast begint het kruis een nieuwe betekenis te krijgen met een mooie symboliek: de verticale streep staat voor het contact met de hemel en de aarde, de horizontale streep voor het contact met de mensen om je heen. Om welke reden je een kruis ook draagt: het is een mooi symbool voor als wat extra balans en harmonie in je leven wil!

Klavertje vier

Een klavertje vier is het symbool van geluk, want als je tussen alle klavertjes een klavertje vier vindt, is dat heel bijzonder! Maar wist je dat het symbool nog een extraatje heeft? Ieder blaadje staat namelijk voor iets speciaals: de eerste voor geloof, de tweede voor hoop, de derde voor liefde en de vierde voor geluk. Een heel positief symbooltje dus, die je iedere dag kunt dragen!

Sieraden met je eigen betekenis

Natuurlijk zijn er ook sieraden die voor jou een hele andere betekenis kunnen hebben dan voor iemand anders. Een sentimentele waarde die je herinnert aan een mooie tijd, of een speciaal persoon. Als je je eigen persoonlijke gevoel en betekenis wil vastleggen in een sieraad dan kan dat ook. Kies voor een sieraad die je kunt laten graveren met een mooie tekst, naam, of zelfs een foto! 


Een momentje, we updaten jouw winkelmand!

loading..