Een trend die altijd terugkomt is het combineren van juwelen in verschillende kleuren en materialen, zoals goud en zilver. Velen twijfelen of dit wel kan, maar wij vinden van wel! Je moet alleen weten hoe je dit het beste kan doen. In deze blog vertellen we je meer over het combineren van gouden en zilveren juwelen.

Waarom kiezen voor slechts één juweelkleur? 

Een lange tijd was het dragen van juwelen zoals het dragen van kledij: ton sur ton, oftewel kleur op kleur. Al jouw ringen, kettingen, armbanden en oorbellen droeg je in één kleur: goud of zilver. Verschillende kleuren en materialen werden niet bij elkaar gedragen. Goud en zilver combineren was dus een absolute no-go, maar tegenwoordig is dit juist helemaal on trend! Zo geeft het koele van zilver en het warme van goud samen juist een mooi contrast. Ook de hippe trendkleur rosé goud is perfect om mee te mixen en matchen. Uiteraard kan je nog altijd kiezen voor één en dezelfde juweelkleur, maar het combineren ven verschillende kleuren juwelen maakt je outfit extra speels, we just love it!

En wat dacht je van het toevoegen van wat extra kleur? Felle kleurtjes zijn momenteel erg populair, vooral in combinatie met juwelen in (verguld) goud. Hieronder zie je enkele toffe voorbeelden.

murielle goldplated met zwart

Combineer naar hartenlust met bicolor juwelen!

Tegenwoordig is het nog makkelijker om kleuren of materialen te mixen, er bestaan namelijk zelfs juwelen die uit meerdere kleuren bestaan.  Dit noem je bicolor of “two-tone” juwelen. Door dit soort juwelen te dragen naast je andere juwelen, wordt het gemakkelijker om verschillende materiaalkleuren met elkaar te combineren, zoals goud en witgoud. Heb je bijvoorbeeld een gouden en zilveren armbandje die je graag samen zou willen dragen? Draag er dan een bicolor armband bij, met zowel goud als zilver erin verwerkt. Zo zorg je ervoor dat je accessoires eruit zien als een geheel. Ook horloges bestaan steeds vaker uit een combinatie van kleuren, ideaal voor bij je armparty!

Hoe combineer je jouw zilveren en gouden juwelen? 3 Tips!

  1. Ga voor minimalistische juwelen. Door minimalistische juwelen te kiezen, blijft jouw stijl en outfit rustig ongeacht de verschillende materialen.
  2. Welke juwelen stijl past bij jou? Vintage, minimalistisch of draag jij het liefst opvallende eyecatchers? Onze tip: blijf bij 1 stijl. Wanneer je één stijl aanhoudt terwijl je verschillende tinten met elkaar combineert, blijft je look toch één geheel. Zo voorkom je dat de combinatie van je accessoires er rommelig uit gaat zien. Tenzij je natuurlijk houdt van een ‘’messy jewellery look’’, in dat geval: go for it!
  3. Let op de balans tussen de kleuren. Als je één gouden juweel tussen verschillende zilveren juwelen draagt, kan dit een beetje uit de toon vallen. Let er bij het mixen en matchen van metalen op dat iedere kleur een keertje terugkomt. 

  

Durf jij het aan om gouden en zilveren juwelen samen te dragen?!


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..