2+1 gratis op alle zilveren & stalen juwelen* Shop nu!

Geraak jij altijd je ringen kwijt en zoek je een leuke manier om ze voortaan te kunnen bewaren? In deze DIY leggen we je aan de hand van een paar simpele stappen uit hoe je van een (oud) fotolijstje zelf een toffe ringhouder maakt.

Wat heb je nodig?

Om te kunnen beginnen aan deze DIY heb je een aantal dingen nodig:

  • Fotolijstje
  • Hamer
  • Nagel
  • Liniaal
  • Pen/potlood
  • Een woord met een letter O die is weggelaten op A4 papier (hou hierbij rekening met de maat van een fotolijstje, 10X15)
  • Schaar
  • Je favoriete ring

Hoe te beginnen?

Voordat je begint aan deze DIY, plaats je het fotolijstje even over het geprinte woord heen om te zien of deze aan alle kanten bedekt wordt. Vervolgens teken je met een potlood een lijntje langs de randen van het fotokadertje. Haal vervolgens het fotolijstje van het papier af, leg de liniaal aan de bovenkant van de letters en zet tussen de twee letters in het midden een puntje. Let op! Dit is een vrij gedetailleerd werkje. Het lijstje moet goed recht staan, omdat je hier later op deze plek de nagel erin gaat slaan!

Hierna knip je langs de overtrek van het fotolijstje het woord uit. Vervolgens haal je de achterkant en het glas eruit waarna je het uitgeknipte woord in het fotolijstje plaatst om te controleren of deze past. Soms kan het zijn dat de randjes net niet goed passen, zorg er dan voor dat je iets extra van de randjes afknipt. Plaats vervolgens het achterkantje van de fotokader terug. Nu is het tijd om de nagel in het fotolijstje te slagen op het puntje dat je eerder met je potlood hebt aangestipt. Let op! Hier is best wat kracht voor nodig, dus sla een paar keer goed met je hamer. Controleer daarna of de nagel goed vast zit.

Wanneer blijkt dat de nagel goed vastgeslagen zit, is het tijd om je favoriete ring aan de nagel te hangen. Handig om te weten is dat een ring met een steentje altijd met de steen naar onder zal hangen in verband met de zwaartekracht.

Voilà, met deze nieuwe DIY ringhouder geraak jij nooit meer je favoriete ring kwijt!

Piep! Wil je een voorbeeldje zien van deze leuke DIY? Bekijk dan het filmpje!


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..