30% korting op alle 9 karaat juwelen* Shop nu!

Grrr. Zit jouw favoriete sieraad in de knoop en heb je al urenlang zitten friemelen en heb je het nog steeds niet voor elkaar? Wij helpen je zodat je heel snel je favoriete kettingen weer om kan doen! En het mooiste is, de oplossing heb je vast wel in huis en anders kan je het voor een paar euro in de supermarkt halen!

Voordat we echt aan de slag gaan

Voordat we aan de slag gaan beginnen we met de basis. Heeft jouw kettinkje of sieraad een sluiting? Maak deze dan los. Zitten er meerdere kettinkjes in elkaar vast, zorg er dan voor dat je alle sluitingen losmaakt. Nu het sieraad los zit, kun je aan allebei de kanten proberen het uit de knoop te halen.

 

Om het uit de knoop halen lekker overzichtelijk te maken is het handig om het zo ver mogelijk over bijvoorbeeld de tafel uit te spreiden. Het mag ook op iets anders dan een tafel, als het oppervlak maar hard is, dit werkt het makkelijkst. Je ziet het dan namelijk net even wat duidelijker en biedt ook stabiliteit voor als we de boel dadelijk echt proberen te ontwarren.

Lees alle tips hieronder of bekijk de video!

 

Tip 1 – Baby olie

Nu gaan we echt aan de slag om chaos in de wir war van jouw kettinkje of sieraad te krijgen. Tip 1 is baby olie (of eventueel olijfolie). Breng een klein beetje olie op de knoop aan en masseer het langzaam in de knoop, totdat de olie zich verspreid heeft over de hele ketting. Dit trucje helpt om alles wat glibberiger en daarmee losser te maken. 

Misschien lukt het je nu al om jouw kettinkje uit de knoop te halen? Nog niet? Dan gaan we naar tip 2.

 

Tip 2 - Naald

Je vingers zijn best groot in vergelijking met een fijn klein kettinkje. Je komt met je vingers niet zo gemakkelijk tussen de knopen van het sieraad. Daarom werkt het een stuk handiger met een naald. Steek de naald (of een veiligheidsspeld) met de punt middenin de knoop. Beweeg deze voorzichtig heen en weer. Je zal zien dat de knoop al iets losser wordt, waarschijnlijk kun je hem nu met je vingers losmaken en uit de knoop halen!

Je kunt ook twee naalden gebruiken, steek ze dan allebei midden in de knoop en trek de naalden nu voorzichtig iets van elkaar tot de knoop weer losser wordt en je weer met je vingers aan de slag kan.

Tip 3- Baby poeder

Heeft bovenstaande nog niet het gewenste resultaat gebracht? Dan brengt waarschijnlijk babypoeder de uitkomst. Doe de poeder op de knoop en masseer ook hier langzaam de poeder in de knoop. Je zal merken dat de knoop wat losser gaat zitten, waardoor je gemakkelijk met je vingers of nog even met de naald hem helemaal uit de knoop kunt halen!

 

Maak je sieraad weer schoon

Vergeet niet je sieraad weer schoon te maken, je kettinkje heeft met de olie en poeder best wat te verduren gehad, dus tijd voor een opfrisbeurt. 

 
Hoe voorkom je dat je kettinkje of sieraad weer in de knoop gaat?

Hè hè je ketting is weer uit de knoop, maar dit willen we niet nog een keertje toch? Wist je dat er een super simpel trucje is om dit te voorkomen? Het enige dat je nodig hebt is een rietje. Rijg jouw ketting door een rietje en maak de sluiting weer vast. Herhaal dit voor je andere kettinkjes en je kunt ze allemaal gewoon bij elkaar bewaren!

 

En nu we het toch over sieraden hebben..  Je kunt nooit te veel sieraden hebben, zeker niet nu je weet hoe je ze makkelijk kan bewaren. Shop de leukste en betaalbare kettingen bij Lucardi online of in een van onze winkels!


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..