2+1 gratis op alle zilveren & stalen juwelen* Shop nu!

Aan welke hand je nu eigenlijk je trouwring draagt, ontdek je in deze blog. Want weet jij het antwoord op de vraag of je je trouwring links of rechts draagt? Veel koppels die verloofd zijn, vragen zich dit vaak af. Het antwoord is eigenlijk vrij eenvoudig: je mag het helemaal zelf bepalen. Er is geen ‘correcte’ manier om een trouwring te dragen. Toch verschilt het dragen van een trouwring per land en per geloof. In deze blog vertellen we meer over de oude en huidige gewoontes en tradities over trouwringen. Lees je mee?

Trouwring: aan welke hand?

Traditioneel gezien komt de keuze van de hand waaraan je een trouwring draagt vaak vanuit het geloof. Zo dragen Katholieken hun trouwring aan de linkerhand en Protestanten dragen hun trouwring juist aan de rechterhand. Net als in Frankrijk en Italië draagt men in België de trouwring aan de rechterhand. In Vlaanderen verschilt het soms per regio hoe men de trouwring draagt en aan welke hand. Trouw je volgens de wetten van de Islam, dan wordt er vaak gekozen voor de rechterhand, alhoewel tegenwoordig Moslim koppels ook vaak kiezen om de trouwring links te dragen. In Zuid-Afrika en Noord-Amerika wordt een trouwring meestal links gedragen. Deze traditie komt vanuit de Oude Egyptenaren, zij droegen de trouwring aan de linkerhand. Zij geloofden dat de linker ringvinger de enige vinger is die direct in verbinding staat met je hart. Dit wordt de ‘ader der liefde’ of de ‘vena amoris’ genoemd. Super romantisch, toch?

De huidige traditie van de trouwring

Tegenwoordig zie je dat steeds minder mensen de officiële (religieuze) tradities opvolgen en vaak voor het meest praktische kiezen: ben je rechtshandig, dan draag je de trouwring links, en andersom. Hetzelfde geldt voor als je een specifieke job hebt waarbij je je trouwring zou kunnen beschadigen. In dat geval draag je je trouwring aan de kant waarmee je eventuele beschadigingen kan voorkomen.

Verlovingsring: aan welke hand?

Maar hoe zit het dan met de verlovingsring? Aan welke hand draag je verlovingsring? Een verlovingsring en trouwring draag je in de volgorde waarin je de ringen hebt gekregen. Draag je jouw verlovingsring links, dan is de traditie dat je je trouwring juist aan je rechterhand gaat dragen. Echter zie je tegenwoordig ook steeds vaker dat mensen hun verlovingsring en trouwring aan dezelfde vinger, en dus aan dezelfde hand dragen.

Jouw trouwring mag gezien worden!

Wil je goed kunnen stoefen met je trouwring? Draag dan je trouwring aan je dominante hand, zodat je je ring en je onvoorwaardelijke liefde aan zoveel mogelijk mensen kan laten zien! Ben je rechtshandig? Draag je trouwring dan rechts, zodat de volle aandacht valt op je prachtige trouwring. Je dominante hand gebruik je vaker, dat betekent dat je ring dus extra goed opvalt.

Trouwringen uitzoeken

Welke hand je ook kiest voor je trouwring: bij Lucardi vind je de mooiste trouwringen. Koop je bij ons een trouwring, dan wordt deze bovendien speciaal voor jou en je verloofde op maat gemaakt. Daarnaast heeft Lucardi een snelle levertijd, na 2 weken is je trouwring al in huis! En onze prijzen zijn altijd zeer scherp geprijsd. Zo betaal je bij de aankoop van een paar trouwringen bij Lucardi, slechts €89,99 voor de goedkoopste trouwring!*

Gratis verrassingspakket

Ben je op zoek naar meer inspiratie rond trouwringen en ben je benieuwd naar onze huwelijkscollectie? Vraag dan hier de gratis trouwringenbrochure aan en ontvang een leuk verrassingspakket voor jou en je verloofde!


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..