Aan welke hand draag je nu eigenlijk een trouwringDraag je je trouwring links of rechts… Weet jij het? Veel koppels die verloofd zijn, vragen zich dit vaak af. Het antwoord is eigenlijk vrij eenvoudig: je mag dit zelf bepalen! Er is geen ‘correcte’ manier om een trouwring te dragen, dit verschilt per land en per geloof. In deze blog vertellen we meer over de oude en huidige gewoontes en tradities over trouwringen.

Trouwring: welke hand?

Traditioneel gezien komt de keuze van de hand waaraan je een trouwring draagt vaak vanuit het geloof. Zo dragen Katholieken hun trouwring aan de linkerhand en Protestanten juist aan de rechterhand. Net als in Frankrijk en Italië draagt men in België de trouwring aan de rechterhand. In Vlaanderen verschilt het soms per regio hoe men de trouwring draagt en aan welke hand. Trouw je volgens de wetten van de Islam, dan wordt er vaak gekozen voor de rechterhand, alhoewel tegenwoordig Moslim koppels ook vaak kiezen om de trouwring links te dragen. In Zuid-Afrika en Noord-Amerika wordt een trouwring meestal links gedragen. Deze traditie komt vanuit de Oude Egyptenaren, zij droegen de trouwring aan de linkerhand. Zij geloofden dat de linker ringvinger de enige vinger is die direct in verbinding staat met je hart. Dit wordt de ‘ader der liefde’ of de ‘vena amoris’ genoemd. Super romantisch, toch?

De huidige traditie van de trouwring

Tegenwoordig zie je dat mensen steeds minder vaak de officiële (geloofs)tradities opvolgen en vaak voor het meest praktische kiezen: ben je rechtshandig, dan draag je de trouwring links, en andersom. Hetzelfde geldt voor als je een specifieke job hebt waarbij je je trouwring zou kunnen beschadigen. In dat geval draag je je trouwring aan de kant waarmee je eventuele beschadigingen kan voorkomen.

Verlovingsring: welke hand?

Maar hoe zit het dan met de verlovingsring? Aan welke hand draag je verlovingsring? Een verlovingsring en trouwring draag je in de volgorde waarin je de ringen hebt gekregen. Draag je jouw verlovingsring links, dan is de traditie dat de trouwring aan de rechterhand gaat. Echter zie je tegenwoordig steeds vaker dat mensen hun verlovingsring en trouwring aan dezelfde vinger, en dus aan dezelfde hand dragen.

Jouw trouwring mag gezien worden!

Wil je goed kunnen stoefen met je trouwring? Draag dan je trouwring aan je dominante hand, zodat je ring en je onvoorwaardelijke liefde aan je partner aan zoveel mogelijk mensen kan laten zien. Ben je rechtshandig? Draag je trouwring dan rechts zodat de volle aandacht valt op je prachtige trouwring. Je dominante hand gebruik je vaker, dat betekent dat je ring dus extra goed opvalt. Stoefen maar!

Trouwringen uitzoeken

Welke hand je ook kiest voor je trouwring: bij Lucardi vind je de mooiste trouwringen. Koop je bij ons een trouwring, dan wordt deze bovendien speciaal voor jou en je verloofde op maat gemaakt. Daarnaast heeft Lucardi een snelle levertijd, na 2 weken is je trouwring al in huis! En onze prijzen zijn altijd zeer voordelig, want bij aankoop van een paar trouwringen bij Lucardi, betaal je voor de goedkoopste ring slechts €89,99!*

Gratis verrassingspakket

Wil je meer inspiratie en ben je benieuwd naar de collectie? Vraag dan hier de gratis trouwringenbrochure aan en ontvang een leuk verrassingspakket voor jou en je verloofde! 


Een momentje, we updaten jouw winkelmand!

loading..