2+1 gratis op alle zilveren & stalen juwelen* Shop nu!

Hoe kom je achter de ringmaat van je partner

Een ring voor je lief kopen is niet altijd evident. Niet alleen omdat het uitzoeken van de stijl of kleur van een ring moeilijk kan zijn, maar wellicht ook omdat je de ringmaat niet weet! Of je nu op zoek bent naar een ring als verjaardagsgeschenk, een vriendschapsring of een verlovingsring… wanneer je iemand een ring gaat schenken, moet je toch de ringmaat achterhalen! Maar hoe doe je dat nu precies zonder dat jouw lief of bestie dit doorheeft? In deze blogs ontdek je verschillende tips voor het opmeten van een ringmaat!

Heeft jouw lief al een ring die goed zit?

Dan heb je geluk, het achterhalen van de maat is dan veel gemakkelijker. Lees hieronder onze tips!

Meet haar ring zelf op

Is er een momentje wanneer jouw lief zijn of haar ring niet om heeft? Pak een liniaal en meet de doorsnede van de binnenkant van de ring (neem de rand dus niet mee). Het aantal millimeters is de ringmaat. Op deze pagina vind je een uitgebreidere beschrijving van hoe je een bestaande ring opmeet.

Laat haar ring opmeten bij een juwelier

Wil je echt zeker zijn? Dan kan je terecht in onze winkels voor het professioneel meten van een ring. Alleen moet je dan nog wel de ring kunnen meepakken zonder dat je partner achterdochtig wordt.

Pas de ring zelf

Wanneer je eens de ring in je bezit hebt, schuif hem dan om je pink en onthoud tot waar de ring precies komt. Zo weet jij de maat om jouw vinger, en kan je de maat zelf opmeten zoals hierboven beschreven.

 

Draagt je partner eigenlijk helemaal nooit ringen of sieraden?

Dan wordt de zoektocht naar de ringmaat iets lastiger. Maar ook in dit geval hebben we tips voor je.

Vraag om hulp

Draagt jouw partner eigenlijk nooit ringen? Dan wordt de zoektocht naar de ringmaat iets lastiger. Maar ook in dit geval  hebben we tips voor je. Informeer eens bij de mama of een goede vriend(in) van jouw lief, misschien weten zij wel naar welke ringmaat je op zoek moet gaan.

Meet stiekem de ringmaat

Er is nog een enigszins spannende manier om achter de ringmaat te komen: meet stiekem even de omtrek van het onderste stuk  van een vinger op, bijvoorbeeld wanneer iemand ligt te slapen in de zetel. Mission Impossible-style? Misschien wel, maar zo kom je wel achter de ringmaat. Je kan dit doen met een touwtje of met de onderstaande afbeelding. Die download je hier!

Laat de ringmaat door hem/haar zelf opmeten

Deze tip is voor als je het écht niet meer weet. En voor als je een vriend(in) hebt die wel goed kan lachen! Begin een discussie over wie van jullie de dikste vingers heeft en beweer dat jij dat zeker niet bent, binnen geen tijd zal het meetlint het verlossende antwoord bieden!

 

Niet gelukt? Koop de gemiddelde maat!

Is het niet gelukt om de ringmaat te kunnen achterhalen, maar je wil toch graag een ring kopen?

Speel dan op safe. De gemiddelde maat van een damesring is 17-17,5, bij een herenring is dit ringmaat 20,5-21. Is de maat toch niet helemaal juist, dan kan de ring nog altijd achteraf op maat worden gemaakt.

Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..