2+1 gratis op alle zilveren & stalen juwelen* Shop nu!

Hoe meet ik mijn armband maat?

Hoe groot je armbandmaat is hangt af je persoonlijke voorkeuren. De één wil dat een armband lekker los om de pols hangt, de ander vindt het fijn als de armband wat strakker zit. Hieronder leggen we je uit hoe jij makkelijk zelf je armband kunt meten. Print of bekijk dit document voor alle tips, of lees onderstaande informatie door.

Wil je jou ringmaat bepalen? Bekijk dan deze pagina.

 

Heb je al een passende armband?

Heb je al een armband die lekker zit en die je in de lengte helemaal kan uitspreiden? Leg er een liniaal langs en meet het aantal centimeters. Dit is jouw armband maat. Deze tip is ook handig als je armband een cadeautje is. Zorg dat je de armband van degene die je een cadeautje wil doen stiekem even opmeet.

 

Meet de omtrek van je pols

Een andere optie is de omtrek van je pols opmeten. Als je de omtrek van je pols gaat meten kun je dit het beste net boven (naar je vingers toe) het knobbeltje van je pols doen. Draai er een meetlint omheen en zorg dat het niet te strak zit. Het aantal centimeters is meteen af te lezen. Heb je geen meetlint, dan kun je er voor kiezen om een touwtje te gebruiken. Draai het touwtje om je pols heen en zet een streepje waar het touwtje kruist. Meet vervolgens de lengte van het touwtje op.

Maar let op! Je polsmaat is niet je armbandmaat. Het hangt af van hoe strak/los je zelf wil dat de armband zit. De onderstaande tabel geeft aan wat je bij je polsomtrek op moet tellen om tot je armbandmaat te komen:

 

Soort armband
Armbandmaat
Strakke armband
Je polsomtrek + 1,5 cm
Normale armband
Je polsomtrek + 2 cm
Losse armband
Je polsomtrek + 3 cm

 

Voorbeeld: jouw polsomtrek is 17 cm en je wil een armband die aan de losse kant zit, dan tel je hier 3 cm bij op 17+3 = 20. Jouw armbandmaat is dus 20.

 

Heb je geen meetlint of liniaal in de buurt?  Print dit document en knip de armband maat tool uit, zodat je deze makkelijk kunt uitrekenen! Voorbeeld armbandtool in het klein:

voorbeeld armbandtool

Maat opmeten van kinderarmbandjes

Ook voor kinderen geldt: meet eerst de polsomtrek op. Vervolgens tel je er afhankelijk van de leeftijd een aantal centimeters bij op.

Omtrek pols kind
Armbandmaat
Baby's tot 1 jaar
Je polsomtrek + 1 cm
1 t/m 3 jaar
Je polsomtrek + 1,5 cm
vanaf 3 jaar
Je polsomtrek + 2 tot 2,5 cm

 

Is het een cadeautje en kan je de maat niet opmeten? Zie hieronder een tabel met de gemiddelde maten voor kinderarmbandjes per leeftijd.

Leeftijd
Armbandmaat
0-6 maanden
9-11 cm
6-12 maanden
10-12 cm
1 tot 2 jaar
12-14 cm
2 tot 6 jaar
14-16 cm
7 jaar
17 cm

 

Ga weer lekker verder met shoppen en bekijk al onze betaalbare armbanden.

Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..