Super Shopping Days! Minimaal 20% korting op alles* Shop nu!

Wie is die Kerstman nou eigenlijk?

We willen wel eens weten waar die man vandaan komt!

Hij komt ieder jaar weer langs in zijn arrenslee met rendieren. We zijn dol op de cadeautjes die hij onder de kerstboom legt, maar wie is die Kerstman nou eigenlijk? We zochten het voor je uit!

 

 

De combi van Sinterklaas & Father Christmas

De Kerstman zoals we die nu kennen is een samenvoeging van twee figuren. Allereerst onze goedheiligman Sinterklaas. Deze feestdag werd in de Middeleeuwen voor het eerst gevierd ter ere van een bisschop Sint Nicolaas, die erg gul was. Eerst werd er op die dag geld aan de armen gegeven, in de loop der jaren is het veranderd naar cadeautjes voor kinderen die zoet zijn geweest.

 

Toen de kerk rond 1600 hervormde werd Sinterklaas in het grootste gedeelte van Europa afgeschaft, omdat het om een katholieke bisschop ging. Om het cadeaumoment in december niet te missen, werd besloten de cadeautjes voortaan met kerst te geven. In Engeland is toen ‘Father Christmas’ ontstaan. Ook dit was een oude man met een witte baard, maar hij kwam van de Noordpool in plaats van Spanje en hij was erg vrolijk in plaats van streng.

 

Toen de Europeanen in de zeventiende eeuw naar Amerika vertrokken om daar een nieuw leven op te bouwen, kwamen de twee tradities bij elkaar. De twee figuren werden steeds meer met elkaar vermengd en in 1773 is er één figuur ontstaan: Santa Claus. De naam is afgeleid van Sinterklaas, maar het sneeuwpak en de vrolijkheid zijn afgeleid van Father Christmas.

 

   

 

Coca-Cola's Santa

De lachende dikke Santa Claus die we zo goed kennen, is door Coca Cola bekend geworden. Ze hebben in 1931 een tekening gebruikt in een reclamecampagne en sindsdien zien we de Kerstman als een dikke jolige man met een witte baard en rode wangen.
 

Ready for the perfect Christmas?

Maak deze Kerst extra speciaal met onze Nouveau Vintage collectie. Je shopt deze perfecte kerstcadeautjes hier

 

Bron afbeeldingen: http://www.coca-colacompany.com

Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..