Super Shopping Days! Minimaal 20% korting op alles* Shop nu!

Waar komt Valentijnsdag vandaan?

De oorsprong zal je verbazen..

14 februari is de dag van de liefde. Een dag vol rode rozen, dozen bonbons en geheime aanbidders. De eerste Valentijnsdag werd eeuwen geleden voor het eerst gevierd. De bekendste legende van het ontstaan van deze feestdag is die van de Italiaanse priester Valentinus.

 

Valentinus stond bekend om zijn goede daden voor het volk. In zijn tijd als priester hielp hij veel zieken, ouderen en armen. Hij verrichte wonderen en zo zorgde hij onder andere dat de blinde dochter van een stadhouder weer kon zien.

 

Door zijn goede daden kreeg zijn godsdienst het Christendom steeds meer aanhangers, iets waar de Romeinse keizer in die tijd absoluut niet blij mee was. Valentinus zegende ook Christelijke huwelijken en dit had de keizer uitdrukkelijk verboden. Het moment dat uitkwam dat Valentinus niet gehoorzaamde heeft de keizer hem laten onthoofden. Dit gebeurde op 14 februari 270. 

 

Maar dit tragische verhaal heeft ook een romantische kant: voor hij zijn dood tegemoet ging heeft Valentinus aan de dochter van de stadhouder namelijk een briefje geschreven, ondertekend met de simpele woorden:  ‘je Valentijn’.

 

Jaren later werd de priester door de paus heilig verklaart en werd 14 februari uitgeroepen tot een feestdag. Maar hoe is Valentijnsdag dan geworden zoals we het nu kennen? Dit komt door de Britten. Een volk wat bescheiden en voorzichtig was in het uiten van gevoelens. In plaats de liefde face-to-face te verklaren, deden ze dit liever anoniem. Net als de priester met de woorden: ‘Je Valentijn’. 

 

Zeker zijn van een geweldige Valentijnsdag?

Verras jouw liefje met onze Friends Forever collectie. Armbandjes in schattige kleurtjes die je kunt laten graveren. Nu tijdelijk voor maar €9,99.  Het perfecte Valentijnscadeautje! Of stuur je Valentijn een gepersonaliseerde Valentijnsvideo!

Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..