How to: voorbereiden voor pakjesavond

De avond waar elk kind jaarlijks naar toe leeft: pakjesavond. Misschien is dit moment nog wel groter dan hun eigen verjaardag. Hieronder vind je een checklist om af te vinken zodat jullie er een onvergetelijk avond van kunnen maken!

✓ Muziek

Verzamel de leukste Sint liedjes allemaal in een afspeellijst. Deze muzieklijst kan je aan het begin van de avond aanzetten en verder heb je er geen zorgen meer om. Super makkelijk en essentieel voor een geslaagde avond.

✓ Snacks, snacks, snacks

Geen een feestje is compleet zonder lekkernijen. Heb je het artikel al gelezen over de drie Sint snacks? Vergeet niet om ruim van tevoren boodschappen te doen. Hoewel de pepernoten en het Sinterklaas snoepgoed in overvloed te koop zijn, zal je maar net zien dat je op het laatste moment niks meer kan vinden. Bereid ook zoveel mogelijk voor en zet dat al klaar als dat kan. Het is niet de bedoeling dat je alle gezelligheid moet missen omdat je heel de avond in de keuken worstjes in croissantdeeg staat te rollen..

✓ Het dobbelspel

Het dobbelspel is onmisbaar in elk huishouden en is een vaste traditie geworden. De voorpret begint al bij het zoeken van de leukste cadeautjes. Hoewel dobbelen op zich al leuk genoeg is, hebben we nog een leuke tip om het spel iets spannender te maken!

 Als jullie bij de laatste ronde van het spel zijn aangekomen, pak je er twee ovenwanten bij. Het spel gaat eigenlijk precies op dezelfde manier verder. Heb je 6 gegooid? Dan heb je 15 seconden om een cadeau uit te pakken.. met de ovenwanten aan!  Dit is natuurlijk een stuk lastiger dan je in eerste instantie zou denken. Lukt het niet, gaat het spel gewoon weer verder en heeft de volgende bij wie het pakje belandt meer kans om het uitgepakt te krijgen. Lukt het je wel? Het cadeau is dan van jou, lucky you!

✓ De cadeaus!

Hét allerbelangrijkste onderdeel van de avond zijn natuurlijk de cadeaus. Wacht niet te lang met het kopen van alle verlanglijstjes. Zeker richting 5 december kunnen de populairste items uitverkocht raken. Ben je op zoek naar een presentje wat ze dagelijks kunnen gebruiken? Neem hier een kijkje bij onze kindercollectie voor een mooi paar oorbellen, cute kettinkje of stoer horloge!

Heb je gecheckt of je elk verlanglijstje geshopt hebt? Is elk cadeautje mooi ingepakt? Ben je niet vergeten waar je ze allemaal hebt verstopt? Vergeet niet dat de kids met elk cadeau blij zullen zijn en dat het vooral draait om de gezelligheid.

Door al deze onderdelen nog een keer na te lopen, wordt het gegarandeerd the best night ever. Hmm, werd er net nou aan de deur geklopt?

Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..