30% korting op alle 9 karaat juwelen* Shop nu!

How to - Verzorg je eigen high tea voor Moederdag

Verwen jezelf en mama met heerlijke zoete hapjes.

Je mama. De vrouw waar je altijd trots op bent en waar je op lijkt. Degene die je onvoorwaardelijk liefhebt én ongetwijfeld hetzelfde geldt voor haar liefde voor jou. Natuurlijk zouden we onze moeders iedere dag moeten laten weten hoe bijzonder ze zijn, maar dát schiet er nogal eens bij in. Voor Moederdag wil je dit jaar wel iets bijzonders doen. Een bosje bloemen, luchtje of nieuwe tas is leuk, maar niet helemaal wat je in gedachten hebt.  Misschien als extraatje.

 

Wat dacht je van een persoonlijke, zelf georganiseerde high-tea? Samen smullen van lekkere hapjes en tijd om bij te kletsen. Vanzelfsprekend kun je ook gewoon een high-tea in een leuk cafeetje reserveren, maar met een volledig zelf in elkaar geflanste afternoon- of high-tea scoor je toch net iets meer punten én je kunt het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt.

 

Welke lekkernijen mogen er niet ontbreken bij een high-tea?

Natuurlijk kun je het precies zo maken als je zelf wilt, maar bij een échte Engelse high-tea mag de thee natuurlijk niet ontbreken. Daarbij zijn er een aantal smulgerechtjes die bij die thee horen, zoals: scones met clotted cream, sandwiches (zonder korstjes) en cake of taart. Vergeet niet om ook een zoet of hartig hapje te serveren waar je moeder dol op is. Houdt je moeder niet van thee? Dan maak je er lekker een high-coffee van. Is het lekker warm buiten? Doe de high-tea in de tuin en maak zelf ice-tea wat je serveert in een DIY-Mason Jar, gemaakt van een glazen potje.

 

 

Deze delicatessen zijn gewoon in de winkel/supermarkt te koop

Als je het leuk vindt kun je natuurlijk uren in de keuken staan om al het lekkers zelf te bereiden, maar sommige dingen kun je gewoon beter aan de professional overlaten. Zo kunnen macarons natuurlijk niet ontbreken bij een hippe high-tea, maar moeten we er niet aan denken om ze zelf te moeten maken. Cheesecake is ook altijd een goed idee én het is niet moeilijk om te maken. Teveel gedoe? In het toetjesschap van Albert Heijn vind je schattige mini-cheesecakejes voor €1,99. Of wat dacht je van donuts, cupcakes of pecanbroodjes? Lekker budgetproof en vult goed.

 

Vintage theekopjes en schoteltjes zijn een must

Stiekem smaakt een high-tea nog lekkerder als deze geserveerd wordt vanaf vintage servies. Van die kitscherige, Engelse kopjes en schoteltjes. Een compleet nieuw servies (met vintagelook) aanschaffen is een beetje overdreven, maar een tripje naar de kringloopwinkel is zo gemaakt. Wedden dat ze daar sowieso de kitsch hebben staan die je nodig hebt om deze high-tea een groot succes te maken? Vaak ben je met €3 wel klaar en heb je een paar schoteltjes en kopjes voor een klein bedrag. Voor de etagère, vrolijke vlaggetjes en gezellige servetten breng je een bezoekje aan Action of HEMA en klaar ben je! Een etagère kun je natuurlijk ook zelf maken met een paar kopjes, schoteltjes en een lijmpistool. Als je helemaal op dreef bent kun je zelfs je eigen servies decoreren.

 

 

Eet smakelijk en een fijne Moederdag!

Inspiratie opdoen voor je high-tea of de tafeldecoratie? Vergeet Pinterest niet te checken.

 

Zeker zijn van een leuke moederdag?

Jouw moeder is er één uit duizenden. En dus moet je op Moederdag uitpakken! Want bijzondere moeders verdienen bijzondere cadeaus.

Shop hét perfecte Moederdagcadeau.

 

Deze blog is geschreven door Marloes van Budgetproof!


Klik hier om haar budgetblog te bekijken.

Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..