Super Shopping Days! Minimaal 20% korting op alles* Shop nu!

Zit je er over na te denken om oorgaatjes te laten schieten, maar twijfel je nog ergens over? Dan zit je hier goed! We geven in deze blog antwoord op vragen die je kan hebben voor je oorgaatjes slaat schieten.

Wat is het verschil tussen schieten en piercen?

Er bestaat wat onduidelijkheid over het verschil tussen ‘oorbellen schieten’ en ‘oorbellen piercen’. Die verwarring is voornamelijk ontstaan door het Engelse woord ‘to pierce’, wat ‘doorboren’ betekent. Zowel bij schieten als bij piercen wordt de huid doorboord, maar bij schieten wordt dat met een schietpistool gedaan, en bij piercen handmatig met een naald.

Kan ik mijn oorbellen beter laten schieten of piercen?

Of je beter oorgaatjes kan schieten of piercen hangt af van de plek waar je je oorbel neemt. Wil je een gaatje in je oorlel, dan is schieten de snelste en minst pijnlijke manier. Piercen wordt vaak gedaan als de plek waar de oorbel komt bestaat uit kraakbeen, zoals de bovenste rand van je oor bijvoorbeeld. Ben je zwanger? Dan mogen we geen gaatjes bij je prikken.

Hoe werkt oorgaatjes schieten nou precies?

Bij Lucardi piercen we niet, we schieten enkel in de oorlel. Hierbij maken we gebruik van het schietsysteem Inverness. De oorbellen zijn steriel verpakt en het wordt direct uit de casette in het oor geschoten. Op deze manier is de kans op infectie en besmetting veel kleiner, omdat de oorbellen pas blootgesteld worden als ze veilig in het oor zitten. Daarnaast verloopt het schieten heel soepel en snel, en wordt de oorbel direct vastgezet met een veiligheidsluiting.

Kan ik bij mijn baby oorgaatjes laten schieten?

Ja, ook bij een baby kan je oorgaatjes laten schieten. We adviseren om te wachten tot na de inentingen, dus bij Lucardi schieten we oorbellen vanaf 3 maanden. Door de speciale sluiting op de schietoorbelletjes heeft je kindje geen last van de scherpe punt van de oorbel aan de achterkant.

Hoe lang moet ik de schietoorbellen inhouden?

We adviseren de schietoorbellen minimaal 6 weken in te houden en iedere dag goed te reinigen. Als je meer informatie wil over hoe je de oorbellen moet verzorgen, kijk dan op ons blogartikel “Hoe verzorg ik mijn net geschoten oorbellen?

Nog steeds niet helemaal overtuigd? Neem dan een kijkje bij onze oorbellen en zie hoe leuk dit zou staan in je oren!


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..