30% korting op alle 9 karaat juwelen* Shop nu!

Heb je ooit een piraat in een film in een gouden munt zien bijten om te kijken of het materiaal zuiver is? En vraag je je nu misschien af of dit echt mogelijk is? In deze blog vertellen we je meer over dit soort juwelen mythes en gaan we na of het een feit of fabel is. Lees je mee?

Je kan in goud bijten om te kijken of het zuiver is - FEIT

Het klinkt misschien raar, maar dit kan! Hoe zuiverder goud is, hoe zachter het wordt. Mensentanden zijn sterk genoeg om een afdruk in goud achter te laten. Echt aan te raden was deze ouderwetse truc niet, want vroeger werd lood vaak van een goudlaag voorzien, omdat lood even zacht is als zuiver goud. Tegenwoordig is het ook niet echt een goed idee… je wil natuurlijk niet dat er tandafdrukken in je mooie gouden ring komen!

Een diamant kan niet beschadigen - FABEL

Hoewel een diamant het allersterkste natuurlijke materiaal is, kan het toch beschadigen als je er erg hardhandig mee omgaat. Een diamant is fijntjes bewerkt en geslepen, hierdoor kan er toch een stukje vanaf breken. Ook kunnen er krassen op je diamant komen door andere diamanten. Om die reden kan je het best juwelen met een diamant niet samen bewaren, want dan kunnen de steentjes elkaar aanraken. Diamanten juwelen samen dragen kan dan gelukkig weer wel!

Er zijn drie verschillende kleuren goud: geel, wit en rosé - FABEL

Ook bij Lucardi zijn er juwelen te koop in de kleuren geelgoud, witgoud en roségoud. Toch is er maar één echte kleur goud en dat is de gele variant. Puur goud is te zacht om juwelen van te maken. Gouden sieraden zijn dus altijd gemixt met andere materialen voor de hardheid. Rosé- en witgoud zijn gemixt met materialen die voor de kleur zorgen, bij roségoud is dit koper, bij witgoud is dit zink, zilver of palladium.

Iedere oester produceert een parel - FABEL

Eigenlijk best wel jammer hè? Een oester die een parel voorbrengt is heel erg zeldzaam. Het gebeurt pas als er iets van buitenaf de schelp is binnengedrongen. De oester omsluit het vreemde deeltje met parelmoer (het mooie gekleurde laagje aan de binnenkant van de schelp) en blijft dit doen tot er een parel ontstaat. Ongeveer 1 op de 10.000 oesters produceert een parel.

Al het goud van de wereld past in een zwembad - FEIT

Dit is echt waar! Wanneer je al het goud dat ooit gemijnd is zou laten smelten, dan zou het een Olympisch zwembad tot aan het randje kunnen vullen.

Nu al deze juwelen mythes zijn verduidelijkt is het tijd om juwelen te gaan shoppen! Bij Lucardi shop je niet alleen online, maar ook in de winkel de mooiste juwelen aan betaalbare prijzen.


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..