20% extra korting op de leukste Sinterklaasgeschenken. Shop nu!

Juwelen zijn er om je outfit compleet te maken. Maar misschien draag je ook wel een juweel vanwege een speciale betekenis of herinnering. Dat kan als je voor een gegraveerd juweel kiest. Ben je op zoek naar een bijzonder geschenk om een geliefde mee te verrassen? Kijk dan eens rond in ons gamma en ontdek of een juweel of horloge gegraveerd kan worden. Zo geef je een cadeau een extra persoonlijke toets!

Bij Lucardi kunnen we diverse juwelen, horloges en onze zilveren geschenkartikelen graveren. Afhankelijk van de grootte, de vorm en het materiaal zijn er allerlei mogelijkheden. Maar weet jij eigenlijk hoe graveren werkt? In deze blog geven we je een kijkje achter de schermen!

Handmatig graveren

Zowel in onze winkels als voor bestellingen uit onze webshop kunnen we juwelen handmatig graveren. En dat is een heel precies klusje! In het apparaat worden graveerplaatjes met letters of een datum klaar gelegd. Zo kan er onder meer gekozen worden voor handgeschreven letters of blokletters. Handmatig graveren gaat vlotjes, de precisie zit hem in het uitmeten van hoe groot de letters geplaatst kunnen worden en op welke positie.

Bij elke verandering wordt gekeken hoe de gravure eruit gaat zien. Een gravure ziet er namelijk elke keer weer anders uit. Het is helemaal afhankelijk van het product, maar ook van bijvoorbeeld de lengte van de gravure. Zo zal een armband graveren net weer anders kunnen uitpakken dan een gravure op een ketting. Pas wanneer het uiteindelijke resultaat er goed zal gaan uitzien, wordt er daadwerkelijk gegraveerd.

In ons atelier op de hoofdzetel van Lucardi beschikken we over een graveermachine die iets meer mogelijkheden heeft. Soms gebeurt het dan ook dat jouw juweel of horloge dat je wil laten graveren niet direct in de winkel kan worden gegraveerd. Gaat het via onze hoofdzetel, dan duurt het iets langer voordat je je gegraveerde juweel hebt, maar dan heb je wel de gravure die het mooiste uitkomt.                           

Machinaal graveren

In ons atelier op onze hoofdzetel in Den Haag is een graveermachine beschikbaar. Deze wordt gebruikt bij grotere items of items die lastiger zijn om handmatig te graveren. Met de graveermachine is er bovendien ook iets meer keuze in lettertypes en kunnen er symbooltjes gegraveerd worden, zoals een hartje. Dat maakt een gravure nog specialer!

Net als bij handmatig graveren moet ook de graveermachine ingesteld worden. Op welke plek komt de gravure precies? Hoe groot is de letter, staat de gravure wel netjes uitgelijnd? Allemaal punten die we controleren voordat we daadwerkelijk de gravure gaan plaatsen. Staat alles goed? Dan gaat de machine aan de slag! Een juweel, horloge of verzilverd product dat gegraveerd wordt met onze graveermachine wordt vaak 2 keer gegraveerd, dit geeft meer diepte in de gravure. 

Een gravure geeft jouw juweel, horloge of zilveren geschenk een extra persoonlijke toets. Zeker nu je weet hoeveel precisie in het graveren zelf zit, maakt het wellicht nog specialer. Shop je persoonlijke geschenkje en wij gaan het met alle liefde en plezier voor jou graveren!


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..