2+1 gratis op alles*. Combineren is mogelijk. Shop nu!

De scrunchie, een haaraccessoire dat weer helemaal terug is van weggeweest. En dat is het al een tijdje, maar blijkbaar is ook dit seizoen de scrunchie trend nog volop aanwezig. Nu we de warmere dagen tegemoet gaan, is een scrunchie niet enkel tof maar vooral ook praktisch om je haar mee op. In deze blog geven we je tips en tricks voor het dragen van een scrunchie? Lees je mee? ​

Optie 1: Half opgestoken – half los

Laten we maar meteen bij het moeilijkste beginnen: half opgestoken-half los, in het Engels ook wel een “half up, half down scrunchie” genoemd. Een scrunchie is perfect geschikt hiervoor. Maar hoe doe je dit? Wel, kam de bovenste “laag” van je haren met een borstel bijeen. Vergeet niet je scheiding naar achter te kammen als je deze niet meer wil zien zoals op onderstaande foto’s. Vervolgens maak je hier een staart van, zoals je normaal zou doen met een rekkertje. Trek de staart goed strak aan, waarbij je haar op je hoofd een klein beetje naar voren duwt. Zo krijg je meer volume. Voilà, nu heb je een half up, half down scrunchie gemaakt!

 

Optie 2: In een knot

Het kan natuurlijk ook heel gemakkelijk: een dotje maken met een scrunchie. Een goede tip: maak eerst een dotje in je haren met een normaal rekkertje zodat deze goed vast zit, vervolgens kan je de scrunchie er zo overheen plaatsen. Hello, messy bun!

Optie 3: In een staart

Een scrunchie in een lange paardenstaart kan ook prachtig staan. Heb je bijvoorbeeld krullen? Dan kan je je grote bos haar bij elkaar houden met een scrunchie. Ook met steil haar kan een scrunchie in een staart goed uitpakken. Heb je iets minder natuurlijk volume in je haar, dan kan je kiezen voor een scrunchie die je kan dragen met losse eindjes, zoals hieronder.

gele-scrunchie-staart-lucardi 

Optie 4: Als armband!

Een scrunchie als armband? Jawel! En niet alleen omdat het handig is, het staat bovendien ook veel toffer dan een haarrekkertje om je pols. Het is de laatste tijd zelfs uitgegroeid tot een modeaccessoire, omdat je je outfit er compleet mee kan maken. Kies bijvoorbeeld voor een mooie pastelkleurige scrunchie bij een lichte outfit in de lente. Of een felgekleurde scrunchie op een grijze, regenachtige dag. Of wat dacht je van een scrunchie in luipaardprint? Dat geeft elke outfit extra karakter! Het belangrijkste is dat je outfit en accessoires goed in balans zijn, qua kleur, hoeveelheid accessoires en patronen. 

 

Optie 5: In een vlecht!

Een scrunchie is ook ideaal voor wanneer je graag een vlecht maakt in je haren. Zo kan je de scrunchie helemaal onderaan, maar ook halverwege je haar zetten. Vlecht je haar bijvoorbeeld in tot halverwege, en laat het dan overgaan tot een staart. Fun verzekerd!

Haaraccessoires

Uiteraard zijn er nog veel meer toffe (haar)accessoires te vinden bij Lucardi die jouw outfit een extra toets zullen geven. Bekijk het online in onze collectie haaraccessoires!


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..