Laat jouw juweel of horloge gratis graveren met de kortingscode: Gratisgravure. Bekijk alles!

Een trend die steeds vaker opduikt in juwelenland is het combineren van verschillende kleuren juwelen. Veel mensen twijfelen of dit kan. Wij vinden van wel en we vertellen je in dit blog hoe je dit het beste kunt doen!

Combineer verschillende kleuren juwelen

Vroeger was het dragen van juwelen een stuk overzichtelijker: verschillende kleuren en materialen droeg je niet bij elkaar. Goud en zilver combineren was een absolute no-go, maar deze trend is aan het veranderen. Want, ja waarom ook niet? Het koele van zilver en het warme van goud geeft een mooie combinatie. Ook de hippe trendkleur rosé is perfect om mee te mixen en te matchen. Natúúrlijk mag je nog steeds voor alleen gouden of zilveren accessoires gaan, maar het is geen must meer. Je ziet steeds meer combinaties opduiken van verschillende materialen. And we like it!

Omdat deze trend steeds belangrijker wordt zie je dat ook terug in de juwelen zelf. Er zijn ondertussen superveel stijlvolle juwelen die een kleurencombinatie hebben, deze juwelen worden bicolor of two-tone genoemd, wat precies het verschil is lees je hier. Het mixen wordt door deze juwelen een stuk makkelijker. Heb je bijvoorbeeld een gouden en zilveren armbandje die je wil combineren? Kies dan voor een bicolor exemplaar die beide kleuren heeft. Zo zorg je dat je accessoires eruit ziet als één geheel en kun je toch lekker combineren. Ook horloges bestaan steeds vaker uit een combinatie van kleuren zodat je lekker alles samen kunt dragen.

Hoe combineer ik juwelen?

Hoe zorg je er nou voor dat al die kleuren juwelen er niet chaotisch uit gaan zien? Hieronder geven we je nog wat extra tips om de trend zo goed mogelijk te dragen:

  1. Ga voor subtiel. Het is aan te raden om voor fijne en subtiele juwelen te kiezen. Zo is het niet snel too much en kan je toch veel verschillende kleuren en metalen laten zien. 
  2. Kies juwelen in dezelfde stijl. Als je houdt van juwelen met een speciale stijl: vintage of juist strak en minimalistisch, zorg er dan voor dat ook de rest van de juwelen die je draagt in dezelfde stijl zijn. Zo voorkom je dat de combinatie van je accessoires er rommelig uit gaan zien.
  3. Let op de de balans tussen de kleuren. Als je één gouden juweel tussen allemaal zilverkleurige juwelen draagt dan kan dit een beetje uit de toon vallen. Als je metalen gaat mixen en matchen, zorg dan dat iedere kleur een keer terugkomt. 

 


Een momentje, we updaten jouw winkelmand!

loading..