30% korting op alle 9 karaat juwelen* Shop nu!

Zegelringen zijn al een tijdje populair. Je kan ze dan ook overal mee combineren, laten graveren of juist als eyecatcher dragen aan jouw hand.  Maar wat is het verhaal achter een zegelring? En hoe draag je een zegelring nu het best? In deze blog hebben we heel wat tips verzameld voor het dragen van een zegelring. Lees snel verder!

Wat is een zegelring?

DZegeleringen worden al sinds de Middeleeuwen door mannen gedragen en voornamelijk gebruikt om brieven mee te verzegelen. De speciale gravure op de ring zorgde ervoor dat een zegelring gebruikt kon worden als stempel, waardoor een brief dicht geplakt kon worden met wax. De gravures op de zegelringen waren meestal een familiewapen of initialen. Ook vrouwen dragen al eeuwenlang zegelringen. De ringen waren altijd rond of ovaal, de vorm had zelfs een betekenis! Met een ronde zegelring liet je als vrouw zien dat je nog niet getrouwd was, een ovalen zegelring betekende dat je juist wel getrouwd was.

Het is wel duidelijk dat de zegelring een rijke geschiedenis heeft. Des te leuker dat deze ringen nog altijd gedragen worden, door zowel mannen als vrouwen. De zegelring was vroeger vooral een praktisch juweel, nu is het vooral een mooie eyecatcher.

Aan welke hand draag je een zegelring?

Volgens de traditie zou je een zegelring moeten dragen aan je pinkvinger. Tegenwoordig is een zegelring echter geschikt om aan eender welke vinger te dragen, zelfs aan je middelvinger of wijsvinger. Het is vooral tof (en een trend) om zegelringen te combineren met smallere ringen. Onze tip: draag altijd dezelfde kleur ringen aan je hand zodat er één geheel ontstaat. Hieronder zie je enkele voorbeelden van het dragen van een zegelring.

zegelringen Lucardi goldplated zilveren zegelringen Lucardi

Zegelringen voor heren

Bij Lucardi vind je een ruime keuze in zegelringen voor mannen. Deze kan je ook laten personaliseren door te kiezen voor een gravure. Zo krijgt een zegelring een extra betekenis. Wist je dat we zegelringen in verschillende materialen hebben? Ga bijvoorbeeld voor een gouden zegelring voor heren. Daarnaast kan je kiezen voor een zilveren zegelring, staal of verguld met een laagje goud (goldplating).

Zilveren zegelring heren Lucardi Zilveren zegelring heren Lucardi.2

Zegelringen voor dames

Een zegelring maakt jouw outfit compleet! Of je nu op zoek bent naar een ovalen, vierkante of ronde zegelring, bij Lucardi vind je er ongetwijfeld eentje naar je smaak! Ook zijn er zegelringen te vinden in ons gamma met een ‘stempel’ erop, maar nog toffer is het om de zegelring te laten graveren. Ga jij voor je eigen initialen, een datum of wil je die ene speciale persoon in je leven altijd bij je dragen? Met een ruime keuze in verschillende lettertypes voor de gravure kan jij je zegelring echt uniek maken. Bovendien is de collectie zegelringen voor dames beschikbaar in verschillende materialen, onder meer zilver, 9 karaat goud en goldplated.

Ben je net zo enthousiast als wij? Bekijk hier dan alle zegelringen en ga op zoek naar jouw favoriet!


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..