30% korting op alle 9 karaat juwelen* Shop nu!

Een GPS horloge voor kinderen is ideaal voor papa’s en mama’s die hun kinderen extra vrijheid willen geven zonder zich zorgen te maken. Ben jij op zoek naar het beste GPS horloge voor jouw kind? In deze blog geven we je meer informatie over de functionaliteiten en leggen we uit waar je bij jouw keuze op moet letten.

Wat is een kinder GPS horloge

Een GPS horloge voor kinderen zendt de actuele locatie van het horloge door middel van een GPS signaal naar een gekoppeld account. Op dit account kunnen de ouders inloggen op hun smartphone app, tablet of computer. Naast het delen van de locatie hebben de horloges vaak nog meer handige functionaliteiten.

Belangrijke functies van een GPS horloge voor kinderen

De GPS tracker

De belangrijkste functie van het horloge is uiteraard de ingebouwde GPS tracker. De horloges hebben een bewegingssensor om het verschil te kunnen herkennen tussen een bewegend kind en wanneer het horloge niet beweegt omdat het bijvoorbeeld af is gedaan. Wanneer er beweging wordt gemeten, wordt elke 5 minuten automatisch de locatie van het horloge naar de app gestuurd. Vaak kan je bij GPS horloges ook kiezen om dit vaker te doen, bijvoorbeeld om de 2 minuten of zelfs elke 20 seconden. Alle verstuurde locatiegegevens worden 24 uur lang bewaard in de app en daarna automatisch verwijderd.

De SOS knop

Wanneer zich een situatie voordoet waarin het kind snel contact wil maken of hulp nodig heeft, is een SOS knop erg handig. Door deze knop in te drukken wordt er een SOS melding verstuurd naar de ouders. Zo kunnen zij direct contact opnemen of naar de locatie van het kind toe gaan.

Zones instellen

Om zeker te weten dat je kind bijvoorbeeld niet te ver weg gaat tijdens het buitenspelen kan je op veel GPS horloges voor kinderen bepaalde veilige zones instellen. Wanneer de locatie buiten deze zone gemeten wordt, krijgen de ouders hiervan direct een melding.

Bellen van en naar het horloge

Niet elk kind heeft een smartphone of draagt deze niet altijd met zich mee. In dat geval is het handig dat er ook naar het horloge gebeld kan worden, of dat het kind zelf naar papa of mama kan bellen wanneer het nodig is. Hiervoor is een (prepaid) simkaart in het horloge wel een vereiste.

Andere handige functies

Naast deze functies zijn er vaak nog extra handige functionaliteiten die GPS horloges voor kinderen bieden, denk hierbij aan het instellen van een tijdsalarm voor bijvoorbeeld het avondeten. Ook kan je vanaf je de app een geluidsmelding naar het horloge sturen op eender welk moment. Soms kan een stappenteller ook een leuke toevoeging aan het horloge zijn.

GPS horloge kind

Waarom is een GPS horloge voor je kind een goed idee

Een kinderhorloge met GPS tracker is een goed idee wanneer je jouw kind graag zelfstandig wil laten buitenspelen maar tegelijkertijd ook graag op de hoogte blijft waar hij of zij precies uithangt.

Ook wanneer je met verlof gaat, kan een GPS horloge stress of zorgen wegnemen. Zo is het fijn de locatie van jouw kind te allen tijde te kunnen zien wanneer je met het gezin op een drukke of onbekende plek bent, zoals bijvoorbeeld op een zomerse en drukke stranddag.

Waar moet je op letten bij de keuze voor een kinder GPS horloge

Allereerst is het belangrijk om te kijken of het GPS horloge alle functionaliteiten heeft die voor jou(w kind) belangrijk zijn. Daarnaast is het handig om te bedenken hoe je het horloge wil gaan gebruiken. Is het horloge voornamelijk handig wanneer jullie op vakantie gaan? Let er dan op dat het GPS signaal werkzaam is in bijvoorbeeld heel Europa. Ook is het in dit geval slim om te kiezen voor een waterdicht model zodat je ook bij een dagje strand of zwembad van de GPS tracker gebruik kan blijven maken.

Naast de functies van het horloge is het ook goed om te kijken naar de veiligheid van het horloge en hoe er met de verkregen gegevens wordt omgegaan. Zo is het verstandig om te kiezen voor horloges die een beveiligde simkaart gebruiken en die voldoen aan de Europese veiligheidseisen. Verschillende aanbieders van GPS horloges voor kinderen garanderen verder dat de verzamelde gegevens nooit doorverkocht zullen worden.

 

Wil jij graag een GPS horloge voor je kind kopen? Ontdek dan hier ons gamma GPS horloges. Wanneer je toch liever nog wat meer informatie wenst  over het GPS merk Spotter dat bij Lucardi te koop is, kan je er alles over lezen in deblog over Spotter horloges.


Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..