2+1 gratis op alles*. Combineren is mogelijk. Shop nu!

De trouwring… draag je die nou aan je linker-, of juist aan je rechterhand? Dit is iets wat aanstaande bruidsparen zich vaak afvragen. Het antwoord is eigenlijk heel simpel: dat mag je zelf bepalen! Er is geen ‘juiste’ manier om een trouwring te dragen, want per land en per geloof kan dit verschillen. Om de keuze voor jou wat makkelijker te maken hebben we de belangrijkste redenen voor links en rechts onder elkaar gezet:

 

Symboliek

De Oude Egyptenaren droegen de trouwring aan de linkerhand. Zij geloofden dat de linker ringvinger de enige vinger is die direct in verbinding staat met je hart. Deze verbinding werd de ‘vena amoris’ of de ‘ader der liefde’ genoemd. Super romantisch toch?

Geloof

Ook het geloof kan een reden zijn om je trouwring aan een bepaalde hand te dragen. In Nederland dragen de Katholieken de trouwring officieel links en de Protestanten juist rechts.

Handig

Je kunt bij het kiezen van je hand ook kijken naar wat voor jou het makkelijkste is. Ben je rechts? Draag hem dan links, zodat hij niet in weg zit bij het schrijven. Ook als je werk doet waar je één hand vaak gebruikt (zoals de horeca bijvoorbeeld) zorg dat dat je je ring aan de andere hand draagt, zodat hij minder snel beschadigd.

Show it off!

Als laatste kan je er ook voor kiezen de ring wél aan je dominante had te dragen, om hem aan zoveel mogelijk mensen te laten zien. Je gebruikt deze hand meer, dus dat betekent dat je ring ook meer opvalt. Dan kan je er lekker mee pronken ;) 

 

Trouwringen uitzoeken

Welke hand je ook kiest: we hebben bij Lucardi de leukste ringen voor je! Koop je een trouwring bij ons, dan wordt deze speciaal voor jou op maat gemaakt. Daarnaast heeft Lucardi een snelle levertijd, want na twee weken is je ring al in huis! En de prijzen zijn nu wel héél voordelig, want bij aankoop van een paar trouwringen is de goedkoopste ring €49,99!*

 

Gratis verrassingspakket
Wil je meer inspiratie en ben je benieuwd naar de collectie? Vraag dan hier de gratis trouwringenbrochure aan en ontvang een leuk verrassingspakket voor jou en je verloofde! 

Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..