2+1 gratis op alles*. Combineren is mogelijk. Shop nu!

DIY, de mooiste aankleding voor de kersttafel

De kerstboom staat, de versieringen hangen, je bent er bijna klaar voor! Het enige wat nog op je to-do lijst staat is een ‘stunning’ gedekte tafel voor het kerstdiner.

Saskia van Christmaholic heeft een superhandig stappenplan gemaakt voor het dekken van de kersttafel. Want voor dé perfecte kersttafel moet je nog aan best veel dingen denken!

 

Bekijk hier haar blog voor de tips. We zijn voor jou ook nog even op zoek gegaan voor wat leuke DIY ideetjes voor jouw kersttafel!

 

#1 Naamkaartjes voor de tafelschikking

Ook al is het niet echt nodig om een tafelschikking te maken voor kerst, is het wel errug leuk om te doen.

Zo zagen wij deze leuke sterren op zwart papier met de namen in krijt erop geschreven. Bevestig het naamkaartje met een klein knijpertje aan een glas. And that’s it!

Ook deze naamkaartjes met een speels dennentakje er doorheen zijn super simpel, maar wel heel leuk voor jouw kersttafel. Door de kleur van het kaartje en het lettertype voor de namen kan je hem persoonlijk maken en passend bij de rest van je decoraties!

 

 

Wil je een golden touch voor jouw kersttafel? Dan is ook deze ‘placecard’ erg leuk! Ga naar het bos, zoek de mooiste en grootste bladeren, spray ze goud en schrijf ieder zijn naam erop.

 

 

#2 Het menu

Je doet met Kerst altijd net even wat meer dan normaal, dan is het ook extra leuk om de gangen en details te verwerken in een kerstmenu. En deze vonden we wel heel erg origineel! Het doet je meteen weer denken aan je jeugd. Je weet wel, de “met wie zal je trouwen, waar zal je later wonen en hoe zullen je kinderen later heten” spel. Het is even puzzelen, maar we hebben een voorbeeld gevonden die je kan gebruiken. Klik hier.

 

Ook dit menu vinden wij een leuke toevoeging aan de kersttafel. Een band van papier om je bestek en servet heen. En ook deze kan je weer helemaal in jouw stijl maken. Kies je favoriete kleur papier, een lettertype dat bij de aankleding past. Even printen, knippen, vouwen en plakken en jij hebt een leuk menu!

 

 

Kies je voor een klassieke of meer basic kersttafel? Ga dan ook voor een meer basic menu zoals onderstaande. Speel met verschillende lettertypes, printjes en papier voor een menu dat perfect bij jouw kersttafel past.

 

 

#3 Servetten

Door servetten op te rollen en te bevestigen met leuke decoratie ben je al een heel eind! Zie de voorbeelden hieronder. Of je nu kiest voor een wat strakkere zwart witte look of een klassieke touch. Het is een finishing touch, die lekker simpel is!

Hou jij van een kersttafel met wat accenten uit de natuur? Dan vind je deze servetten vast leuk! Bevestig met een touwtje met een takje uit het bos én als finishing een kaneelstokje. Super cute en het ruikt ook nog eens heerlijk!

 

 

Kerstballen kunnen ook een leuke decoratie voor servetten zijn! Vouw een extra stukje stof om je servet om een kleurtje toe te voegen. Strik er vervolgens een schattige kleine kerstbal omheen. Very Christmassy!

 

 

Ready for the perfect Christmas?

Maak deze Kerst extra speciaal met onze Nouveau Vintage collectie. Je shopt deze perfecte kerstcadeautjes hier

 

Een moment geduld, alsjeblieft!

loading..